Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 21:05

Τα αντίθετα αποτελέσματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Τα αντίθετα αποτελέσματα

Ενας εκ των κατηγορουμένων για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν στο σημείο του συμβάντος, αλλά την ίδια μέρα και ώρα ήταν εκτός χώρας!

Ο κατηγορούμενος απλώς αναγνωρίστηκε από τον βουλευτή από φωτογραφία και αυτό ήταν προφανώς αρκετό για να καθίσει στο εδώλιο. Να σημειωθεί ότι και άλλοι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι δεν είχαν πάρει μέρος στο επεισόδιο αλλά προφανώς δεν μπορούν να το αποδείξουν.

Τι δείχνει όλο αυτό; Τουλάχιστον προχειρότητα. Εγινε ένα επεισόδιο και στα όρια του αυτοφώρου και εκ του προχείρου μαζεύτηκαν διάφοροι... γνωστοί ύποπτοι από το χώρο των φανατικών οπαδών, προκειμένου να δοθεί μπούγιο στη δικογραφία. Γιατί άλλο είναι να υπάρχει συμπλοκή μεταξύ ενός–δύο και άλλο δέκα. Διαφορετική βαρύτητα έχει ένα γεγονός που ξεκινά ως διαπληκτισμός και καταλήγει σε συμπλοκή και διαφορετική η οργανωμένη επίθεση 20-30 ατόμων κατά ενός βουλευτή. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να υπογραμμίσουμε τι θα συνέβαινε αν οι κατηγορούμενοι δεν ήταν χουλιγκάνοι που φλερτάρουν με ακροδεξιές πεποιθήσεις και αποδεικνυόταν ότι ένας εξ αυτών ήταν εκτός χώρας, όταν μάλιστα τις έρευνες επόπτευσε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι έγινε προσπάθεια να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος και να του δοθεί μεγαλύτερη σημασία από αυτή που έχει. Δεν είναι λίγο να ξυλοκοπηθεί ένας βουλευτής, είναι πολύ σοβαρό γεγονός, άλλο όμως η απρόκλητη επίθεση, να βλέπει για παράδειγμα την παρέλαση από την εξέδρα, και άλλο η εμπλοκή του σε αντιπαράθεση με... φανατικούς οπαδούς. Το ένα είναι οργανωμένο “ντου” με σκοπό τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, το άλλο είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν για παράδειγμα ο βουλευτής είχε μαζί του τη φρουρά που του παρέχει η πολιτεία. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κομματική ανάγκη για πολιτικό αφήγημα, αλλά όταν καταπατάται η κοινή λογική οδηγούμαστε στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

 

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER