Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 21:01

Η ανοιχτή πληγή της διαδοχής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η προεκλογική εκστρατεία του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε χθες από το Βραχάτι Κορινθίας.

Το «σύνθημα» που θα πάει τον Νίκα στους άλλους νομούς διατυπώθηκε ήδη «αυθορμήτως» και δεν είναι άλλο από το «η Περιφέρεια να γίνει όπως η Καλαμάτα». Οι κάτοικοι των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου βλέπουν την αλλαγή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και θεωρούν ότι είναι αποκλειστικό επίτευγμα Νίκα. Το μοτίβο αυτό μπορεί να μην είναι πραγματικό, αλλά όταν έχεις κάτι να πουλήσεις ο άλλος δεν ψάχνει τις λεπτομέρειες και το πόσοι συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί το ελκυστικό πακέτο. Μένει στο ποιος το κρατά και η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα είναι αυτή τη στιγμή το λαμπερότερο πετράδι στην Πελοπόννησο.

Το πακέτο της αναπτυσσόμενης και νοικοκυρεμένης Καλαμάτας θα «πουλήσει» ο Νίκας στους ψηφοφόρους της Πελοποννήσου και η αλήθεια είναι ότι κανένας από τους συνυποψηφίους του δεν έχει να πουλήσει κάτι καλύτερο. Ο Τατούλης έχει κουράσει και τα μικρόφωνα από την κενολογία αυτοθαυμασμού του για ένα αόρατο έργο, ενώ ο Δέδες ως γραμματέας Υποδομών δεν έχει να επιδείξει ένα εμβληματικό έργο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Υπάρχει δηλαδή από τη μια μεριά ένα λαμπερό αυτοδιοικητικά αποτέλεσμα και από την άλλη λόγια και υποσχέσεις… Νομίζουμε ότι οι πολίτες δεν θα δυσκολευτούν στο να επιλέξουν.

Είναι δύσκολο στους υπόλοιπους υποψηφίους να γκρεμίσουν το προεκλογικό αφήγημα, γιατί αυτό έχει δομηθεί στην αντίληψη του απλού πολίτη που επισκέπτεται την Καλαμάτα. Ο μόνος κίνδυνος για τον Νίκα είναι να τραυματίσει το αφήγημα μέσα από τη σύγκρουση των επίδοξων διαδόχων του στο Δήμο Καλαμάτας. Είναι φανερό πλέον ότι η κατάσταση ξεφεύγει και θα γίνει ανεξέλεγκτη αν δεν επιλεγεί διαδικασία διαδοχής, η οποία θα τιθασεύσει φιλοδοξίες. Η αβεβαιότητα για αρκετούς μήνες μέχρι τις εκλογές θα λειτουργήσει διαλυτικά για το δήμο με κίνδυνο να υπάρξει αστοχία και ατύχημα που θα θαμπώσει επικίνδυνα την εικόνα. Η αναβολή αποφάσεων στο Δήμο Καλαμάτας δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Δεν αποτελεί εκκρεμότητα αλλά ανοιχτή πολιτική πληγή.

 

panagopg@gmail.com