Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 21:33

Χαραμάδα αισιοδοξίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Χαραμάδα  αισιοδοξίας

Οι τοπικές πολιτικές εξελίξεις του Σαββατοκύριακου μας εξέπληξαν θετικά.

Ολα έδειχναν ότι θα είχαμε μια φαρσοκωμωδία στην Πύλο, αφού ο Τατούλης αυτοδιορίστηκε ειδικός για τον πανηγυρικό της ημέρας προσπαθώντας να προκαλέσει Σαμαρά, Μητσοτάκη και λοιπούς νεοδημοκράτες. Το «έργο» όμως ναυάγησε, γιατί Σαμαράς και Μητσοτάκης δεν πήγαν να τον ακούσουν, αλλά επέλεξαν τις βραδινές εκδηλώσεις της αναπαράστασης που και περισσότερο κόσμο είχαν και… οι ενοχλητικοί εξυπνάκηδες απουσίαζαν. Αποτέλεσμα, δεν κυριάρχησε το παραπολιτικό μαλλιοτράβηγμα που κάποιοι επιθυμούσαν για να δηλώσουν την παρουσία τους.

Τα καλά νέα δεν τελειώνουν όμως εδώ μιας και δεν κυριάρχησαν ούτε οι εσωκομματικές ίντριγκες των υποψηφίων της Ν.Δ. για βουλευτικό και δημοτικά ψηφοδέλτια. Κάποιες συζητήσεις προφανώς και έγιναν, αλλά δεν αναδείχθηκε ως το κυρίαρχο ζήτημα. Πέρα από κάθε πρόβλεψη κυρίαρχα αναδείχθηκαν ο χωροταξικός σχεδιασμός και οι χρήσεις γης και η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό προέκυψε από συγκυριακούς λόγους ή γιατί το πολιτικό σύστημα έχει ωριμάσει. Σε κάθε περίπτωση, αν όντως ο αρχηγός της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με τα προβλήματα και όχι με τα πρόσωπα τότε, ναι, μπορούμε να αισιοδοξούμε.

Η σημασία των δρόμων μέσα στο Σαββατοκύριακο αναδείχθηκε και από την ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό. Στο σύγχρονο κόσμο των συνδυασμένων μεταφορών τα λιμάνια πρέπει να διασυνδέονται με αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομους, ένας κρίκος να μην υπάρχει η αλυσίδα είναι άχρηστη και αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Καλαμάτας. Υπάρχει αεροδρόμιο και λιμάνι, αλλά για να πάει κάποιος από το κρουαζιερόπλοιο στην Αρχαία Ολυμπία ή στην Πύλο με το υπάρχον οδικό δίκτυο θα ταλαιπωρηθεί. Οι δρόμοι λοιπόν είναι κυρίαρχο εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς. Είναι το σημαντικό που χάνεται σε μικροδιευθετήσεις ανθρώπων που βλέπουν κοντόφθαλμα, θέτοντας το προσωπικό πάνω από το συλλογικό συμφέρον. Η στασιμότητα των τελευταίων χρόνων στον τομέα των οδικών έργων της Μεσσηνίας μπορεί τελικά να αποδειχθεί ευκαιρία να γίνουν όλα τα σημαντικά οδικά τμήματα με σύμβαση παραχώρησης και να σταματήσει το θλιβερό παιχνίδι των χαράξεων και των… μελετών.

 

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER