Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 21:50

Αποδέχονται ότι είναι… ελέφαντες!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αποδέχονται ότι  είναι… ελέφαντες!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προχωρήσει σε παρακράτηση χρημάτων της επιδότησης από αυτούς που οι καλλιέργειές τους έχουν πρόβλημα με βάση τους δασικούς χάρτες.

Το πώς έχει γίνει αυτή η παρακράτηση δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Το βέβαιο είναι ότι αφορά μια σειρά από γκρίζες ζώνες με τους δασικούς χάρτες, ενώ όπως είναι γνωστό η διαδικασία με τις ενστάσεις δεν έχει ακόμα όχι ολοκληρωθεί αλλά ούτε καν ξεκινήσει. Ολα αυτά συμβαίνουν γιατί το Δημόσιο καλεί τους πολίτες να αποδείξουν ότι… δεν είναι ελέφαντες και μέχρι να συμβεί αυτό τους θεωρεί καταπατητές και προχωρά κανονικά στη λήψη μέτρων αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτές έχουν!

Είχε έγκαιρα επισημανθεί ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών χωρίς το ταυτόχρονο ξεκαθάρισμα των αγροτικών εκτάσεων που επιδοτούνται, θα επιφέρει προβλήματα που θα στερήσουν εισόδημα από τους παραγωγούς. Το ξεκαθάρισμα δεν έγινε όταν έπρεπε, απλώς δόθηκαν διαβεβαιώσεις για άμεσο ξεκαθάρισμα και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο που οι αγρότες μετρούν τα χρήματα στους λογαριασμούς και ψάχνουν να βρουν τι έχει περικοπεί και γιατί. Ακρη δεν πρόκειται να βγάλουν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο τέλος θα φταίνε οι αγρότες, οι χάρτες, τα δάση και τα βουνά, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτοί που χειρίστηκαν με απίστευτη ελαφρότητα ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Η κυβέρνηση και αυτό το ζήτημα το χειρίζεται με κουτοπόνηρο τρόπο. Κουτσούρεψε στα μουλωχτά τις επιδοτήσεις χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιες περιπτώσεις αφορά και χωρίς να εξηγήσει τι μπορεί να κάνει ο καθένας για να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται. Αδιευκρίνιστο μένει τέλος το πού θα διατεθούν τα χρήματα που περικόπτονται. Το σημαντικότερο είναι τι θα γίνει στο μέλλον, για παράδειγμα αυτοί που θα προχωρήσουν σε εξαγορές θα δικαιούνται επιδοτήσεων; Τα πάντα κινούνται σε ένα θολό τοπίο που ο καθένας λέει ό,τι θέλει και υπόσχεται ό,τι του κατέβει. Το χειρότερο όλων είναι ότι οι περισσότεροι είναι ηττημένοι και παραιτημένοι, αποδέχονται ότι είναι… ελέφαντες και περιμένουν ακούνητοι να δουν τι θα γίνει.

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER