Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 20:27

Ο δρόμος της έντιμης αποχώρησης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η παντοδυναμία Τατούλη σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου ουσιαστικά τελείωσε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης  και απομένει η τυπική επικύρωση που θα γίνει στις εκλογές του Μαΐου.

Η ηγετική ομάδα της περιφερειακής αρχής δεν υπέστη προχθές απλώς μια ήττα τακτικής, αλλά στρατηγικής, γιατί κατάφερε να ενώσει όλες τις παρατάξεις εναντίον της. Αυτό λίγους μόνο μήνες πριν από τις εκλογές προεξοφλεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Για όσους δεν έχουν ακόμα καταλάβει, για να νικήσει η ομάδα Τατούλη θα πρέπει να επικρατήσει με 50% από την πρώτη Κυριακή, κάτι που είναι αδύνατο. Νίκη από την πρώτη Κυριακή δεν ήρθε ούτε όταν… έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και βέβαια δεν μπορεί να συμβεί σε ένα περιβάλλον που είναι απολύτως απομονωμένοι από το σύνολο του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου.

Στο παρόν κλίμα ο Τατούλης στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν θα δώσει μάχη για να μπει ως δεύτερος στη δεύτερη Κυριακή, κάτι που κάθε μέρα που περνά φαντάζει ακατόρθωτο. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς συμμαχίες και με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς τόσο σκληρά απέναντί του δεν έχει απολύτως καμία τύχη, ακόμα και αν καταφέρει να φτάσει στη δεύτερη Κυριακή. Η πολιτική λογική δείχνει το δρόμο της έντιμης αποχώρησης, αλλά είναι λίγοι οι πολιτικοί που επιλέγουν να αποχωρήσουν έγκαιρα. Οι περισσότεροι επιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή ελπίζοντας σε ένα θαύμα που θα έρθει μέσα από μια μεταφυσική επικοινωνία τους με το λαό!

Η αποχώρηση Τατούλη από την εκλογική μάχη θα ήταν λυτρωτική τόσο για τον ίδιο όσο και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία το επόμενο διάστημα και μέχρι να αναλάβει η νέα αρχή θα βρεθεί σε απόλυτη αδράνεια. Κανένα έργο δεν θα προχωρήσει και τα πάντα θα θυσιαστούν στο βωμό της προεκλογικής σκοπιμότητας. Δεν γνωρίζουμε αν θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι δύσκολα θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις -το πιθανότερο είναι να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαραθέσεων και φτηνού εντυπωσιασμού. Η προεκλογική περίοδος χωρίς την ομάδα Τατούλη θα ήταν διαφορετική, θα υπήρχε η δυνατότητα για ουσιαστικότερη συζήτηση των προβλημάτων, χωρίς κραυγές και αλαλαγμούς.

 

panagopg@gmail.com