Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 21:55

Κακοστημένες παραστάσεις τζαμπατζήδων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κακοστημένες  παραστάσεις  τζαμπατζήδων

Η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσπαθεί να μετατρέψει την εκδήλωση δημοσιότητας του ΠΕΠ σε προεκλογική φιέστα.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου έδωσε τον τόνο και προσδιόρισε και το επίπεδο διαλόγου που θα ήθελε να κυριαρχήσει όλες αυτές τις μέρες αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου. Καμία βέβαια έκπληξη και απολύτως αναμενόμενη τακτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια από τη συγκεκριμένη πολιτική ομάδα. Πολιτικά επιχειρήματα ρούγας, όξυνση και επιθέσεις, χωρίς συναίσθηση ορίου και μέτρου. Το έργο που παίζουν το έχουν όλοι πλέον καταλάβει και ορθά πράττοντας τους απαξιώνουν εφαρμόζοντας τη συνταγή «μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα».

Το ζήτημα όμως που παραμένει είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται μια πολύ συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και δημοσιότητας, η οποία χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. Η δημοσιότητα είναι για τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν είναι για να κάνει προεκλογική εκδήλωση μεταξύ των πολιτικών φίλων η παρούσα πλειοψηφούσα παράταξη της Περιφέρειας. Είναι βέβαια γεγονός ότι η χρησιμοποίηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για πολιτική «χωρίστρα» δεν γίνεται μόνο από την ηγεσία της Περιφέρειας, είναι πάγια τακτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όποιον έχει την εξουσία και σε όλα τα επίπεδα. Είναι το παλιό που δεν θέλει να αλλάξει και επιμένει να απαξιώνει θεσμούς, ρόλους, προσπάθειες και πρωτοβουλίες. Είναι η λογική του Καραγκιόζη «τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, ξανά δικά μου». Το να κάνεις όμως «με ξένα κόλλυβα μνημόσυνα» και να προσπαθείς να κάνεις και τον έξυπνο για τζαμπατζήδες, ενώ είσαι ο πρώτος τζαμπατζής, είναι προκλητικό.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει και έχουν εδώ και καιρό γυρίσει την πλάτη σε όλον αυτόν τον θίασο του παραλόγου. Το κακό είναι ότι τον λογαριασμό της απαξίωσης δεν τον πληρώνουν μόνο οι πρωταγωνιστές της φαρσοκωμωδίας. Τον πληρώνει το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία διά της ανοχής της επιτρέπει την εκμετάλλευση πόρων για κακοστημένες παραστάσεις.

panagopg@gmail.com