Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 20:59

Να μπει τέλος στους παραμυθάδες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να μπει τέλος  στους παραμυθάδες

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, τους αμέσως επόμενους μήνες θα δημοπρατηθεί ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Η δήλωση αυτή δείχνει το μέγεθος του δουλέματος που πέφτει, γιατί προφανώς ορισμένοι θεωρούν τους πολίτες χάπατα τα οποία καταναλώνουν ό,τι τους σερβίρεις με ύφος και στόμφο. Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει ακόμα ούτε εγκεκριμένη προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δεν ξέρουμε δηλαδή ούτε από πού θα περάσει, ούτε αν θα λάβει έγκριση για τα συγκεκριμένα σημεία, δεν υπάρχουν εννοείται απαλλοτριώσεις, ούτε βέβαια μελέτες κατασκευής, αυτόν λοιπόν τον ανύπαρκτο μελετητικά δρόμο θα δημοπρατήσει ο υπουργός σε μερικούς μήνες!

Να σημειωθεί βέβαια ότι ο συγκεκριμένος υπουργός προσπαθεί εδώ και 4 χρόνια να ολοκληρώσει τη δημοπράτηση του Πάτρα - Πύργος και ακόμα δεν τα έχει καταφέρει και ως φαίνεται δεν πρόκειται! Δεν τα κατάφερε λοιπόν εκεί που ήταν όλα έτοιμα -το παρέλαβε δημοπρατημένο ως ενιαίο έργο και το έκοψε σε αντίδωρα- και θα τα καταφέρει εδώ που δεν υπάρχει τίποτα! Το μέγεθος του δουλέματος είναι εξοργιστικό για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ο υπουργός δεν είναι κάποιος άσχετος αλλά μηχανικός -πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ- που ξέρει πολύ καλά και τις διαδικασίες και τους χρόνους που απαιτούνται.

Η πολιτική ζωή του τόπου πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από τους παραμυθάδες κάθε μορφής. Δεν είναι ο μόνος υπουργός τόσο κραυγαλέα αναξιόπιστος, είναι πάρα πολλοί πολιτικοί, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που εκστομίζουν τερατώδη ψέματα. Η πολιτική όσο δεν αποβάλλει από τις τάξεις της τους πολιτικούς της αναξιοπιστίας και της ψευτιάς θα βουλιάζει ακόμα πιο χαμηλά δίνοντας χώρο σε ακραίες δυνάμεις ανορθολογισμού. Η χώρα δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την οικονομική κρίση αν δεν αποκατασταθεί η πολιτική στα μάτια των πολιτών και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν κυριαρχήσουν πολιτικοί της αλήθειας και της σοβαρότητας. Οι πολίτες σε μερικούς μήνες θα κληθούν σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο να αποφασίσουν και είναι στο χέρι τους να στείλουν σπίτι τους όλους αυτούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη τους με τερατώδη ψέματα.

 

 

 

 

 

 

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER