Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 21:36

Δεν χωρούν αποκλίσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δεν χωρούν αποκλίσεις

Η συγκέντρωση Νίκα στην Τρίπολη ήταν αυτό που έπρεπε, «μέγα πλήθος και μέγα πάθος» που έλεγαν παλιά.

Ηταν δηλαδή συγκέντρωση που φώναζε… ερχόμαστε σε κυβέρνηση και Περιφέρεια. Είναι το «κύμα» που σε πάει στην εξουσία. Ολα αυτά λογικά και αναμενόμενα για όποιον αντιλαμβάνεται ότι οι εκλογές στην Περιφέρεια είναι καταρχήν ζήτημα κομματικής στήριξης και σε δεύτερο επίπεδο προσώπου. Με βάση λοιπόν την κομματική δυναμική ο Νίκας θα είναι αυτός που θα κόψει το νήμα πρώτος την Κυριακή των εκλογών και η διαφορά από τον δεύτερο θα προσδιορίσει το βαθμό δυσκολίας ή ευκολίας της εκλογής τη δεύτερη Κυριακή.

Η συγκέντρωση της Τρίπολης ήταν λοιπόν το επιτυχημένο εναρκτήριο λάκτισμα και ταυτόχρονα η έμπρακτη απόδειξη ότι οι νεοδημοκράτες σε επίπεδο στελεχών δεν μπορούν να λοξοκοιτάξουν τη στιγμή που το κόμμα βρίσκεται σε πορεία εξουσίας. Ακόμα και η κόρη του Τατούλη έδωσε το “παρών”, προκειμένου να δείξει ότι παραμένει στο κόμμα και στηρίζει τις επιλογές του ακόμα και κόντρα στο συμφέρον του πατέρα της. Αναγκάστηκε έτσι να ακούσει τον Νίκα να καταγγέλλει τα φαινόμενα λαϊκισμού, πατερναλισμού, κοτζαμπασισμού και νεποτισμού στην Περιφέρεια, μιλώντας μάλιστα για αγώνα “μόνο για την οικογένειά μας και την προσωπική μας πορεία”. Δεν ξέρουμε αν χειροκρότησε στη συγκεκριμένη ατάκα, αλλά σίγουρα δεν ένιωσε την ανάγκη να αποχωρήσει από ντροπή!

Δεν περιμένει προφανώς κανείς από την κόρη του Τατούλη να στηρίξει Νίκα, αλλά δείχνει το μέγεθος της δυσκολίας απόκλισης από την κομματική γραμμή. Οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν θα θυσιαστούν για μια εκλογική μάχη οπισθοφυλακής ακόμα και αν αυτή αφορά συγγενικά πρόσωπα. Να το πούμε δηλαδή αλλιώς, ακόμα και η κόρη του Τατούλη αν ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. θα γύρναγε τα χωριά της Αρκαδίας μαζί με τον Νίκα και θα προέτρεπε στην ψήφισή του κόντρα στον πατέρα της! Αυτό μοιάζει παράλογο, αλλά στον κόσμο αυτών που βλέπουν την πολιτική ως καριέρα δεν είναι. Είναι η αντίληψη της πολιτικής ως κληρονομικού δικαιώματος ή ως αποκλειστικού προνομίου, γι’ αυτό και δεν διστάζουν να παραστούν και εκεί που εκ των πραγμάτων δεν είναι καλοδεχούμενοι. Δεν ντρέπονται γιατί καθοδηγούνται από πολιτικό θράσος.

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER