Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 21:15

Να μην σπαταληθεί η ευκαιρία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να μην  σπαταληθεί  η ευκαιρία

Η αξιοποίηση του οικοπέδου, όπου βρισκόταν το κέντρο νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της συζήτησης.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο 220 στρεμμάτων, με θέα, δίπλα στον περιφερειακό, στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν πολύ σημαντικά πράγματα. Για να γίνει ουσιαστική συζήτηση θα πρέπει να συμφωνηθεί καταρχήν ότι η υπόθεση κέντρο νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα και γενικότερα στρατός ξηράς έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος μπορεί να περάσει σε άλλη χρήση.

Η πρόταση του δημάρχου Καλαμάτας για παραμονή του χώρου στο υπουργείο Αμυνας και αξιοποίησή του για τη φιλοξενία πιλότων που θα εκπαιδευτούν στο μέλλον, προσπαθεί απλώς να κρατήσει ζωντανή την υπόθεση στρατόπεδο. Το αεροδρόμιο και η λειτουργία βάσης εκπαίδευσης είναι ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις τόσο ως προς την ωφελιμότητά του όσο και ως προς το επιπρόσθετο εισόδημα που μπορεί να φέρει. Σε κάθε περίπτωση ο χώρος της Διασποράς, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις διαμονής, μπορεί μια χαρά να σηκώσει πιθανές νέες ανάγκες φιλοξενίας, επιπρόσθετα τα περί διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο. Η άλλη πρόταση από τον περιφερειάρχη για φιλοξενία ΑμεΑ έγινε για να γίνει, μιας και ο χώρος είναι πάρα πολύ μεγάλος για μια τέτοια δράση, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί σε άλλο σημείο της ευρύτερης περιοχής. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε σχέση με τη μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών, όπως η Αστυνομία ή η Πυροσβεστική.

Ο τεμαχισμός ενός τέτοιου ακινήτου σε κομματάκια για να δημιουργηθούν διάφορα πράγματα, θεωρούμε ότι δεν είναι ωφέλιμος για την περιοχή. Ο χώρος αυτός είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, το οποίο μπορεί να φέρει εισόδημα στην περιοχή και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την ανάπτυξη μιας τουριστικής επένδυσης. Η Καλαμάτα είναι μια αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή και έχει ανάγκη από αυτού του είδους τις επενδύσεις. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην ευκαιρία που δημιουργείται, για να μην κατηγορηθούμε για το ένα ή το άλλο. Η περιοχή για να πάει μπροστά χρειάζεται να κινηθεί με όρους πέρα από το συνηθισμένο και με το βλέμμα στην αγορά, που φέρνει θέσεις εργασίας και εισόδημα.

 

panagopg@gmail.com