Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 21:01

Αιρετοί που κατανοούν τη σημασία των επενδύσεων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

 

Η πρώτη επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Μπουντρούκα στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ γνωστών και φίλων.

Οσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις και επιβεβαιώνουν όσους τον γνωρίζουν και μιλούν για μια εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου. Αρκεί όμως να είναι κάποιος εξαιρετικός άνθρωπος και επιτυχημένος στον τομέα του -στη συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρηματίας- για να γίνει περιφερειάρχης Πελοποννήσου; Προφανώς και όχι. Υπάρχουν παράγοντες πέρα από το πρόσωπο του υποψηφίου, οι οποίοι καθορίζουν τη δυναμική και τελικά την πιθανότητα εκλογής.

Στην περίπτωση Μπουντρούκα η στήριξη από το ΚΙΝΑΛ είναι καταρχήν δώρο άδωρο, για να μην πούμε βαρίδι. Το ΚΙΝΑΛ, ενώ πήρε τη σωστή απόφαση για αποκοπή από το σύστημα Τατούλη και ό,τι αυτό κουβαλάει, επιλέγοντας την έντιμη πολιτικά λύση της αυτόνομης καθόδου, αδυνατεί να την στηρίξει στην πράξη παρότι επέλεξε ένα αξιόλογο πρόσωπο από την κοινωνία. Η απουσία εκλεγμένης και ισχυρής τοπικής ηγεσίας δίνει τη δυνατότατα σε διάφορους να παραγοντίζουν και να ψαρεύουν στα θολά νερά πατώντας και στις δύο βάρκες. Οι προσωπικές στρατηγικές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Οταν όμως είσαι υποψήφιος βουλευτής με ένα κόμμα δεν μπορείς να κρύβεσαι, ενώ δεν μπορείς να παριστάνεις το… μέγα κομματικό στέλεχος και να μην ακολουθείς τις επιλογές του. Τα πρόσωπα που στηρίζουν απροκάλυπτα ή συγκαλυμμένα Τατούλη είναι γνωστά. Η τοπική ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, γιατί συνολικά βρίσκεται σε αδυναμία, όμως έτσι ο συγκεκριμένος κομματικός σχηματισμός δεν έχει ούτε παρόν ούτε  μέλλον. 

Ανεξαρτήτως πάντως του τι μπορεί να κάνει το ΚΙΝΑΛ -ακόμα και να μπορούσε- η υποψηφιότητα Μπουντρούκα για να αποκτήσει δυναμική πρέπει να κινηθεί έξω από τα κλειστά κομματικά όρια. Ο επικεφαλής είναι κυρίως άνθρωπος της αγοράς, αν μπορέσει αυτό να το επικοινωνήσει και βρει αντίστοιχους συνεργάτες με τους οποίους θα πορευτεί μαζί τους, μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανάγκη από ανθρώπους της αγοράς, που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, ζουν καθημερινά τα προβλήματα και αντιλαμβάνονται τη σημασία των επενδύσεων, γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι έρχεται η ανάπτυξη.

panagopg@gmail.com