Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 18:58

Οι αυτονόητες διαγραφές

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι αυτονόητες διαγραφές

 

Η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα που σέβεται τον εαυτό του, κάνει το αυτονόητο αποβάλλοντας από τις τάξεις της όσους δεν συντάσσονται με κεντρικές επιλογές της. Οι εκλογές στις Περιφέρειες δεν είναι πολιτικά αδιάφορες και όλα τα κόμματα στηρίζουν υποψηφιότητες.

Οι περιφερειάρχες είναι πολιτικά πρόσωπα και οι επιλογές τους έχουν ευρύτερες πολιτικές συνέπειες. Η καταγραφή των δυνάμεων σε περιφερειακό επίπεδο έχουν ευρύτερο πολιτικό αντίκτυπο. Με βάση λοιπόν αυτή τη θεώρηση η Ν.Δ. έκανε την επιλογή της για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κρίνοντας ως αποτυχημένο τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και επιλέγοντας ως υποψήφιο το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Το γιατί θεωρεί αποτυχημένο τον Τατούλη η Ν.Δ. και δεν τον στηρίζει εκ νέου νομίζουμε ότι το αντιλαμβάνεται όποιος θέλει να δει την πραγματικότητα. Η περιφερειακή αρχή Τατούλη επί 9 χρόνια είναι καλή στα λόγια και ανύπαρκτη στα έργα. Τα πάντα κινούνται από ένα ιδιότυπο καθεστώς μεγαλείου και αυτοθαυμασμού μέσα από ένα πλέγμα σχέσεων και διευθετήσεων ξεκάθαρα παλαιοκομματικής αντίληψης και διαχείρισης. Η Ν.Δ. δεν ήθελε να ρισκάρει μια στήριξη η οποία μπορούσε να την φέρει απολογούμενη εν μέσω προεκλογικής περιόδου, γι’ αυτό και φρόντισε να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Κάποια από τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. δεν βλέπουν έτσι τα πράγματα και επιμένουν ότι η επιλογή Τατούλη είναι αυτή που ταιριάζει στη Ν.Δ. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι με άλλη υποψηφιότητα δεν βλέπουν τον εαυτό τους στο κάδρο της εξουσίας και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά και τη… διαφοροποίηση. Είναι προφανές ότι όταν κάποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από την κομματική επιλογή κατεβαίνει… από το τρένο και πάει με τα πόδια. Αυτονόητα πράγματα τα οποία δεν πρέπει να προκαλούν καμία έκπληξη. Το πόσο μακριά θα πάει κάποιος μόνος του θα φανεί στις κάλπες, η εμπειρία πάντως δείχνει ότι… τα πρόβατα έξω από το μαντρί τα τρώει ο λύκος! Οσοι τώρα κατέβηκαν θα ανέβουν ξανά σε κομματικό τρένο μόνο με άλλο… μηχανοδηγό και εφ’ όσον έχει κλείσει ο πολιτικός κύκλος που ανοίγει την παρούσα περίοδο.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 17:59

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER