Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 14:34

Η αντιπαράθεση του άσπρου με το μαύρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Η αντιπαράθεση του άσπρου με το μαύρο

Ο περιφερειάρχης στις δηλώσεις του μετά τη λιτανεία του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά αμφισβήτησε ουσιαστικά το δικαίωμα σε όλους τους άλλους να παρευρίσκονται στον εορτασμό αλλά και να μιλούν για θέματα της περιοχής!

Διαπίστωσε ότι κάποιοι πήγαν φέτος γιατί είναι εκλογές, ενώ αυτός πάει κάθε χρόνο και προφανώς κρατάει το απουσιολόγιο! Υποστήριξε επιπρόσθετα ότι όλοι οι άλλοι -εννοώντας κυρίως τον Νίκα- δεν ξέρουν τα θέματα και αυτός έχει για όλα δρομολογημένες λύσεις. Το αφήγημα της γνώσης και της άγνοιας των άλλων πιθανά να είχε κάποια τύχη αν απέναντι είχε αντίπαλο κάποιον άλλον. Το να υποστηρίζεις όμως ότι έχει άγνοια θεμάτων ο επί σειρά ετών δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου δείχνει απελπισία. Το ποιοι πάνε σε μια λιτανεία και ποιοι όχι είναι αστείο, άλλωστε και αυτός ως βουλευτής Αρκαδίας, πριν δηλαδή γίνει υποψήφιος περιφερειάρχης, δεν νομίζουμε να έψαχνε… ευλογίες στα Φιλιατρά.

Ο Νίκας από την πλευρά του στην ίδια εκδήλωση φρόντισε να μηδενίσει το... σύμπαν διαπιστώνοντας εγκατάλειψη της περιοχής, φορτώνοντας εμμέσως πλην σαφώς όλες τις ευθύνες στην περιφερειακή αρχή. Περιγράφοντας μια εικόνα μαύρη απέναντι στο άσπρο και αυτάρεσκο του Τατούλη. Το πολιτικώς ορθό είναι οι λιτανείες να μην μετατρέπονται σε προεκλογική αρένα. Η πολιτική ορθότητα έχει όμως απολεσθεί εδώ και χρόνια. Οι πολιτικοί πάνε στις λιτανείες για να χαιρετήσουν και να χαιρετηθούν και είναι απολύτως λογικό να έχουμε και ανταλλαγή… φιλοφρονήσεων.

Η αντιπαράθεση σε επίπεδο Περιφέρειας έχει πλέον σχηματοποιηθεί: Από τη μια πλευρά ο Τατούλης θα προσπαθεί να πείσει ότι συντελείται κοσμογονία και όλα βαίνουν καλώς και από την άλλη ο Νίκας που θα υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια είναι απολύτως εγκαταλελειμμένη. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει κάποιος άλλος να βάλει τη δική του ατζέντα και όλα δείχνουν ότι με το ασπρόμαυρο δίλημμα θα πάμε μέχρι την κάλπη. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει ποιος βγαίνει κερδισμένος από την ιδιότυπη αυτή αντιπαράθεση του άσπρου με το μαύρο.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 13:38