Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 17:47

Αποτελούν παρελθόν και αυτό πλέον φαίνεται

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση του χώρου όπου θα γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο ακυρώθηκε με απόφαση της αρμόδιας από το νόμο επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ακύρωση επιβλήθηκε διότι η επιτροπή διαπίστωσε ζητήματα νομιμότητας στη λήψη της απόφασης και ειδικότερα ως προς το αν υπήρχε απαρτία και αν προέκυπτε από αυτήν ξεκάθαρη πλειοψηφία. Η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ως προς την απαλλοτρίωση του χώρου και το πιο λογικό είναι να επανέλθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ληφθεί εκ νέου απόφαση με την τήρηση όλων των τυπικών και νόμιμων διαδικασιών.

Αν υπάρχει πλειοψηφία και ληφθεί απόφαση δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ζήτημα πέρα από μια κάποια πιθανή καθυστέρηση, η οποία και αυτή μπορεί να μηδενιστεί αν υπάρξει απόφαση άμεσα τις επόμενες ημέρες. Μια υπεύθυνη περιφερειακή αρχή θα επανέφερε άμεσα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο φροντίζοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσει συνθήκες για την απαιτούμενη συναίνεση που θα διευκόλυνε τη λήψη απόφασης. Θα ενημέρωνε παράλληλα την κοινή γνώμη αναλυτικά και νηφάλια για το πώς έχει η κατάσταση και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους. Αυτά θα συνέβαιναν στα πλαίσια μιας κανονικής πολιτικής λειτουργίας από κανονικά πολιτικά πρόσωπα.

Εδώ τι έχουμε; Ο περιφερειάρχης κρύβεται σιωπώντας! Διευκρινίσεις υποτίθεται πως δίνει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης η οποία αφού «στόλισε» τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Δέδε, όπως και όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους, διαβεβαιώνει ότι το έργο θα γίνει χωρίς να μπαίνει όμως στον κόπο να δώσει άλλες εξηγήσεις. Τι είναι αυτό; Γιατί κρύβεται ο περιφερειάρχης και δεν μιλά για το σημαντικότερο έργο της Περιφέρειας; Οι διαβεβαιώσεις για την πορεία του έργου από τη Νικολάκου έχουν μηδενική αξία και σημασία αφού εκτός των άλλων δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένα πολιτικά βήματα. Το τι ακριβώς συμβαίνει θα το μάθουμε προφανώς τις επόμενες ημέρες, αλλά όλα δείχνουν ότι οι σιωπές και οι επιθέσεις κάτι πιο σοβαρό κρύβουν. Τα προβλήματα νομιμότητας δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα, πολύ περισσότερο όταν η περιφερειακή αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η περιφερειακή αρχή αποτελεί ήδη παρελθόν και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον φίλοι και εχθροί.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 17:57