Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 11:41

Αποχωρούν από το καράβι που βουλιάζει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Η μελέτη της περίπτωσης του συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου -και μέχρι πρόσφατα στενού συνεργάτη του Πέτρου Τατούλη και της Ντίνας Νικολάκου-, Γιώργου Μπουλούκου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι γιατί ο Μπουλούκος αποτελεί κάποιο τεράστιο πολιτικό μέγεθος, αλλά γιατί δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πορεύονται ορισμένοι με το «κατά πού φυσάει ο άνεμος», έτσι ώστε να βρίσκονται πάντα μέσα ή κοντά σ' ένα σύστημα εξουσίας.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβουν όλοι το πώς έχουν τα πράγματα:

Ο Μπουλούκος αποτελούσε από την πρώτη στιγμή βασικό στέλεχος της ομάδας Τατούλη. Από τα τηλεοπτικά παράθυρα της εκπομπής «Με το Γιώργο και την Ντίνα», στον στενό κύκλο από το 2010 της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος». Ακολουθεί μεγάλη μάχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να γίνει Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, κάτι που τελικά επιτυγχάνεται. Η πορεία του ως Συμπαραστάτη δεν έχει να δείξει κάτι συνταρακτικό πέρα από τη μισθοδοσία του. Φτάνουμε έτσι στο 2018 και το "άδειασμα" του Τατούλη από τη Ν.Δ. Υπάρχει πλέον ανάγκη ο Τατούλης να δείξει ότι έχει ερείσματα στο χώρο της Ν.Δ. και ανακοινώνονται υποψηφιότητες από τον συγκεκριμένοι χώρο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το όνομα του Γιώργου Μπουλούκου, ο οποίος παραμένει ταυτόχρονα και Συμπαραστάτης. Παρά το οξύμωρο ο «Ανεξάρτητος Συμπαραστάτης» να είναι και υποψήφιος -άλλος ένας θεσμός που έχει εξευτελιστεί και μάλλον θα πρέπει να καταργηθεί, γιατί εδώ είναι Βαλκάνια- η ανακοίνωση έγινε για να εξυπηρετηθούν οι παραταξιακές σκοπιμότητες.

Στη συνέχεια αρχίζουν οι πιέσεις της Ν.Δ. προς τα μέλη της, να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θ' αφήσουν. Η διαγραφή και η έξοδος από το κόμμα μπορεί για κάποιους τελειωμένους έτσι κι αλλιώς από το κόμμα της Ν.Δ. να μην λειτουργεί αποτρεπτικά, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τα μικρότερα ηλικιακά στελέχη που τους αρέσει να συναναστρέφονται με την εξουσία στα καφέ του Κολωνακίου. Αρχίζουν λοιπόν οι στροφές και οι αποστάσεις, οι οποίες εντείνονται όσο πιο κοντά φτάνουμε στις εκλογές. Στα ξαφνικά «σκάει» την περασμένη εβδομάδα η δήλωση αποχώρησης Μπουλούκου από το ψηφοδέλτιο Τατούλη, με επίκληση προσωπικών και επαγγελματικών λόγων. Η παραίτηση φαίνεται πως είναι πολιτική, αλλά όσοι τολμούν να θέσουν το αυτονόητο δέχονται την επίθεση του συστήματος της Περιφέρειας για... fake news.

Εχει ιδιαίτερη αξία η συγκεκριμένη ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη, στην οποία σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η συνεχιζόμενη πρακτική ορισμένων μέσων ενημέρωσης μέσω των fake news και της παραποίησης της αλήθειας να προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παράταξη της "Νέας Πελοποννήσου" είναι βέβαιο ότι θα πέσει στο κενό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνουμε ότι ο κ. Γιώργος Μπουλούκος είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών της "Νέας Πελοποννήσου" και παραμένει ενεργό μέλος της παράταξης. Υπηρετεί επίσης με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Κατόπιν της συνεννόησής του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και επικεφαλής της παράταξης της "Νέας Πελοποννήσου", ο κ. Μπουλούκος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για καθαρά προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Οπως το 2010 και το 2014, έτσι και στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019 ο κ. Μπουλούκος θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για μια νέα νίκη της "Νέας Πελοποννήσου"».

Στη συνέχεια έρχεται η προχθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπουλούκου ως υποψήφιου συμβούλου με το Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Οι «προσωπικοί λόγοι» ήταν τελικά το... πού θα θέσει υποψηφιότητα! Κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν ότι επέλεξε τον υποψήφιο που έχει περισσότερες πιθανότητες εκλογής. Κάποιοι άλλοι ότι, μετά την επιτυχημένη πορεία του ως Συμπαραστάτης στην Πελοπόννησο, ανοίγει τα φτερά του για Συμπαραστάτης στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Το μέλλον θα δείξει. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι ότι η αποχώρηση είναι πολιτική - και οι μόνοι «προσωπικοί λόγοι» έχουν να κάνουν με την ατομική του πολιτική και επαγγελματική καριέρα.

Συμπέρασμα; Στην πολιτική δεν υπάρχουν φίλοι που θα σταθούν στα δύσκολα, αλλά σκληροί, ψυχροί υπολογισμοί του πολιτικού μέλλοντος. Ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει για αυτού του είδους τις πολιτικές συμπεριφορές… αλλά αυτές είναι.

Οσο για την καραμέλα των fake news, έχει τόσο πολύ χρησιμοποιηθεί που έχει χάσει την όποια ουσία της. Αλλωστε, οι βασικοί παραγωγοί των fake news είναι οι λαϊκιστές και οι συνωμοσιολόγοι. Κι αυτοί ξέρουμε όλοι μας πλέον ποιοι είναι. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι το καράβι βουλιάζει και έχουν αρχίσει οι αποχωρήσεις.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 21:47