Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 15:34

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την ανυπαρξία έργου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η ικανότητα του Πέτρου Τατούλη να χειρίζεται με μαεστρία το παρασκήνιο δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το ότι κατάφερε τελικά να βρει δύο συμβούλους από την αντιπολίτευση, για να δημιουργήσει απαρτία και να πάρει ξανά μια απόφαση η οποία είχε ψηφιστεί ξανά στο παρελθόν με μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Ηταν μια νίκη τακτικής, η οποία όμως δεν αναιρεί το στρατηγικό πρόβλημα της περιφερειακής αρχής, που είναι ο εμφανής αναχωρητισμός από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Οι περισσότεροι πιθανολογούν βάσιμα ότι η ομάδα Τατούλη θα κλείσει τον κύκλο της σε μερικούς μήνες και παίρνουν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Η πραγματικότητα αυτή δεν αίρεται και βαραίνει όλο και πιο πολύ τις κινήσεις της περιφερειακής αρχής. Οι περιφερειακές εκλογές όσο πλησιάζουμε στην κύρια προεκλογική περίοδο θα παίρνουν όλο και εντονότερα κομματικά χαρακτηριστικά δημιουργώντας ασφυκτικό πολιτικό κλίμα. Οι… Μπουλούκοι που θα αναζητούν νέους ρόλους σε ασφαλέστερα λιμάνια θα πολλαπλασιάζονται και οι αποστάσεις θα μεγαλώνουν. Η πορεία των πραγμάτων δεν μπορεί να αναστραφεί από κινήσεις τακτικής και μικρονίκες σε ελεγχόμενο περιβάλλον εξουσίας.

Το πολιτικό πρόβλημα Τατούλη έχει δύο παραμέτρους: Η μία αφορά στην πολιτική διάσταση των εκλογών που δίνουν τα κόμματα και η άλλη είναι η ανυπαρξία… ομιλούντος έργου. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι μπορεί να ξεπεραστεί η πολιτική διάσταση της εκλογικής μάχης, όπως αυτή ορίζεται από τις κομματικές τοποθετήσεις, ο Τατούλης δεν έχει να επιδείξει στους πολίτες πραγματικό έργο. Το ότι φτάνει στο παρά πέντε για να ψηφίσει την απαλλοτρίωση οικοπέδων για τα σκουπίδια, με διαδικασίες πολιτικού θρίλερ, δείχνει προχειρότητα και τραγική έλλειψη σχεδιασμού. Τα στοιχεία με την απορρόφηση των πόρων από το ΕΣΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν προχθές είναι η αριθμητική αποτύπωση της θλιβερής πραγματικότητας. Οταν μετά από 9 χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας δεν μπορείς να απορροφήσεις πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα για να προχωρήσεις τα αναγκαία για τους κατοίκους της Πελοποννήσου έργα, καλύτερο είναι να πηγαίνεις μόνος σου σπίτι και να μην περιμένεις να σε στείλουν οι πολίτες. Η αποτυχία που αποτυπώνεται στην αλήθεια των αριθμών δεν μπορεί να συγκαλυφθεί με κούφια λόγια και τακτικισμούς παρασκηνίου και οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα ορισμένοι νομίζουν.

panagopg@gmail.com

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 15:30