Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 14:17

Απαιτούνται ξεκάθαρες δεσμεύσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απαιτούνται ξεκάθαρες δεσμεύσεις

Η έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή των όρων του διαγωνισμού για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη είναι μια πάρα πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη. Μετά από 5 χρόνια και παίζοντας με τις χαράξεις καταλήγουμε σε μια διαδικασία, η οποία αφήνει περιθώρια να ελπίζουμε ότι το έργο μπορεί να γίνει.

Η επιλογή της κυβέρνησης για κατασκευή του έργου με σύμβαση παραχώρησης είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό γεγονός με την πολιτική του σημασία. Να σημειωθεί εδώ ότι έχουμε το εξής παράδοξο: Ο δεξιός Σαμαράς ενέγραφε λίγες μέρες πριν τις εκλογές το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η αριστερή κυβέρνηση, επίσης λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αναμένεται να βγάλει στον αέρα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατασκευή με σύμβαση παραχώρησης!

Το ενδιαφέρον λίγες μέρες πριν από τις εκλογές είναι το αρνητικό της όλης εξέλιξης. Η διαδικασία που έχει επιλεγεί θα είναι αποτελεσματική εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες και φτάσουμε στην υπογραφή συμφωνίας. Αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο και για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα σπουδαία της όλης διαδικασίας μετατίθενται για μετά τις εκλογές και η διαδικασία θα τρέξει από τη νέα κυβέρνηση. Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι όπως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν την δέσμευε η ένταξη στο ΠΔΕ με μηδενικό ποσό, έτσι και τη νέα κυβέρνηση δεν την δεσμεύει μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δεν έχει καταλήξει πουθενά.

Με δυο λόγια, τα πάντα για το συγκεκριμένο έργο θα κριθούν μετά τις εκλογές και εδώ τίθεται το ζήτημα της στάσης της Ν.Δ. Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν στον κατάλογο των έργων που ανακοινώθηκε. Υπάρχουν βεβαίως αναφορές στο παρελθόν αλλά σε αυτή τη φάση υπάρχει σιωπή. Μετά την έγκριση της Διυπουργικής η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία ή όχι; Υπάρχουν επιφυλάξεις; Υπάρχει μήπως μια άλλη διαδικασία και ποια; Κανένας δεν δικαιούται να σιωπά και να μένει στα προφανή όπως η καθυστέρηση. Απαιτούνται καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις. Κανένας δεν μπορεί πλέον να κρύβεται.

 

panagopg@gmail.com

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 13:51

NEWSLETTER