Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 18:17

Φταίνε οι άλλοι και ο κακός καιρός

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Φταίνε οι άλλοι και ο κακός καιρός

Στην πολιτική ζωή επί σειρά ετών ευδοκιμεί το πολιτικό είδος «σηκωμένο δάκτυλο» με εντολές από καθέδρας… για έναν κόσμο που είναι εφικτός αν και εφόσον υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός και «πολιτική βούληση».

Μέσα από αυτό το είδος διακινούνταν κατά βάση θεωρίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και το κυρίαρχο οικονομικό πλαίσιο, οι περισσότερες από αυτές όπου εφαρμόστηκαν επέφεραν καταστροφή στην οικονομία και απελπισία στους ανθρώπους.

Τα «σηκωμένα δάκτυλα» όταν βρεθούν στην εξουσία έχουν κρίση προσανατολισμού και κατεύθυνσης. Δεν ξέρουν πού να διοχετεύσουν το διδακτισμό τους, αλλά επειδή δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν τα βάζουν με ό,τι βρουν εύκαιρο. Ο υπουργός Γεωργίας μιλώντας την Παρασκευή στην Καλαμάτα για το ελαιόλαδο ζήτησε απ’ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ποιότητα του προϊόντος και επέρριψε τις ευθύνες για την περσινή καταστροφή στην κλιματική αλλαγή. Με απλά λόγια, έκανε ένα μάθημα κουνώντας το δάκτυλο σε όλους αρνούμενος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Γιατί αν πέρυσι έφταιγε η κλιματική αλλαγή, γιατί φέτος τρέχει νωρίτερα τη διαδικασία για τη δακοκτονία και γιατί δεν το έκανε και πέρυσι, αφού το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και πρόπερσι; Και αν αυτός δεν μπορεί να οργανώσει σωστά μια δακοκτονία, από ποιους ζητάει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, από τους παραγωγούς;

Το εντυπωσιακό όμως ήταν ότι μιλούσε για ποιότητα και ευθύνη ένας άνθρωπος ο οποίος προσήλθε στην εκδήλωση με 1.30 ώρα καθυστέρηση! Μόνο αυτό το γεγονός αρκούσε για να αποτυπωθεί το μέγεθος της αξιοπιστίας, της ποιότητας και της σοβαρότητας. Το καταπληκτικό όμως είναι ότι κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν αντέδρασε. Εκατσαν όλοι και άκουσαν το μάθημα περί ποιότητας και κλιματικής αλλαγής. Εχουμε και άλλη φορά επισημάνει ότι πολλές εκδηλώσεις είναι απλώς άσκηση δημοσίων σχέσεων. Μαζεύονται για να λένε ότι μαζεύτηκαν και παριστάνουν ότι οι κοινοτοπίες είναι σοβαρές προσεγγίσεις προβλημάτων. Με τέτοιες λογικές προφανώς και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Το παιχνίδι των εντυπώσεων το έχουν πλέον καταλάβει όλοι και κυρίως οι ελαιοπαραγωγοί.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 17:37