Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 17:49

Οι Σαμαρικοί της «ανεκδιήγητης παρέας»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι Σαμαρικοί της «ανεκδιήγητης παρέας»

Το κάλεσμα Σαμαρά στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και ειδικότερα στους πολιτικούς του φίλους, «να δείξουν την πόρτα στην ανεκδιήγητη παρέα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας σε κανέναν.

Οταν ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τον Τατούλη και την ομάδα του «ανεκδιήγητη παρέα» δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιο στέλεχος ή ψηφοφόρος της Ν.Δ. που δεν καταλαβαίνει το μήνυμα.

Με το συγκεκριμένο αυστηρό μήνυμα κλείνει μια παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί από διάφορους στο περιβάλλον Τατούλη, σε σχέση με τη στάση Σαμαρά στις επικείμενες εκλογές. Και κλείνει με τον χειρότερο για αυτούς τρόπο: Δεν μπορεί πλέον κάποιος να δηλώνει «Σαμαρικός», και μάλιστα ευεργετημένος, και να συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στην... ανεκδιήγητη παρέα.

Τα πρόσωπα είναι γνωστά και όλοι ξέρουμε σε ποιους απευθυνόταν το μήνυμα. Η προσπάθεια που κατέβαλαν ορισμένοι να χωρέσουν δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη ήταν... φιλότιμη, αλλά δεν είχε καμία πιθανότητα να στεφθεί με επιτυχία. Οσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, τα περιθώρια για διαφορετικές επιλογές από στελέχη και ψηφοφόρους με κομματική συνείδηση θα στενεύουν. Τα αυστηρά μηνύματα από τα κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. θα πληθαίνουν και τα «λουριά» θα σφίγγουν όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη. Ηδη κάτι χαρωπά παρεάκια που έκαναν «αντάρτικο» με ποσταρίσματα φωτογραφιών στο Facebook έσπευσαν να δείξουν νομιμοφροσύνη - και αυτό μάλλον είναι μόνο η αρχή.

Η Ν.Δ. οδεύει προς την εξουσία κι αυτό είναι πολύ δυνατό συγκολλητικό υλικό. Οι μαγκιές και τα αντάρτικα έχουν κόστος και όποιος δεν είναι διατεθειμένος να το καταβάλει, θα ευθυγραμμιστεί. Υπάρχουν προφανώς και εκείνοι που… πάνε για μαλλί και θα βγουν κουρεμένοι, αλλά στην πολιτική κι αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι.

Ο Σαμαράς με το μήνυμά του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Νίκα έδωσε «γραμμή» αλλά και το έναυσμα για τη σύγκρουση μέχρις εσχάτων με την «ανεκδιήγητη παρέα». Η μάχη δεν είναι πλέον μόνο του Νίκα, αλλά και του Σαμαρά προσωπικά, κι αυτό έχει τη βαρύτητά του ειδικά για όσους θέλουν να παραμείνουν φίλοι του.

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 15:48