Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 19:23

Είμαστε άξιοι της κακομοιριάς μας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Κάθε προεκλογική περίοδος έχει συναντήσεις, επαφές, προτάσεις και πολλές υποσχέσεις σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Οι προτάσεις και οι συναντήσεις έχουν την αξία τους, αλλά αυτό που παίζει τον κυρίαρχο ρόλο είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις.

Σε κάθε προεκλογική περίοδο οι υποσχέσεις μοιράζονται ως επιταγές. Κάποιες έχουν άμεση εξόφληση και κάποιες άλλες εξοφλούνται στο μέλλον. Επειδή όμως για να πληρωθούν οι επιταγές κάποιος πρέπει να τις καλύψει, ο λογαριασμός θα φτάσει στον ψηφοφόρο αμέσως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο της κάλπης.

Η συνταγή γνωστή και η κατάληξη πάντα η ίδια. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτά τα ίδια τα παλιά κόλπα εξακολουθούν να εξαπατούν τους ίδιους, που δείχνουν ότι τίποτα δεν μαθαίνουν και τίποτα δεν έχουν καταλάβει! Δεν μπορεί 20 μέρες πριν τις εκλογές να θεωρεί κάποιος πολιτική και μάλιστα αναδιανεμητική το μοίρασμα συντάξεων και μάλιστα αμέσως πριν πάει ο παππούς στην κάλπη. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα! Δεν μπορεί αυτή την εβδομάδα να υπογράφονται συμβάσεις για καμπαναριά εκκλησιών και να χρηματοδοτούνται σύλλογοι για πανηγύρια. Πρόκειται για άθλια συναλλαγή! Δεν μπορεί να ρίχνονται τσιμέντα σε αγροτικούς δρόμους υπό την επίβλεψη του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου. Πρόκειται για ξεκάθαρη εξαγορά! Δεν μπορεί όλα αυτά να μην ενοχλούν και να μην δημιουργούν αρνητικές αντιδράσεις.

Οσο επιδεικνύεται ανοχή και ουσιαστική συνενοχή σε αυτά τα άθλια παλαιοκομματικά κόλπα θα είμαστε όμηροι της μετριότητας και της πολιτικής απάτης. Θα μας βγάζουν τη γλώσσα από το κότερο, με το πούρο στο στόμα, παριστάνοντας διαρκώς τους έντιμους και τους αδιάφθορους. Θα μας τρελαίνουν στην αρλουμπολογία κοινοί πολιτικοί απατεώνες, οι οποίοι διαθέτουν το προσόν να θυμούνται το μικρό όνομα κάθε πελάτη που νομίζει έτσι ότι είναι κάποιος! Θα βολευόμαστε με χτυπήματα στην πλάτη κάθε καλοχαιρέτα, που το μόνο που μπορεί είναι να κατευθύνει τις μπετονιέρες στο σωστό χωράφι και να κόβει τα χορτάρια από τα οικόπεδα του ψηφοφόρου. Οσο επικροτούμε όλες αυτές τις άθλιες συναλλαγές νομίζοντας ότι κερδίζουμε, θα είμαστε άξιοι της κακομοιριάς μας.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 18:25