Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 14:43

Κερδίζεις χίλιους και χάνεις χιλιάδες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Κερδίζεις χίλιους και χάνεις χιλιάδες

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αύξησε τα ποσοστά του στη Μεσσηνία σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015. Να σημειωθεί βέβαια ότι σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 μείωσε τα ποσοστά του.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 33.504 ψήφους (31,76%), το Σεπτέμβριο του 2015 28.563 ψήφους (30,50%) και τώρα 30.553 (30,63%). Η άνοδος σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015 αποδίδεται στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση και ειδικότερα στην κυβερνητική του θητεία, γιατί ο Χαρίτσης ήταν και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 υποψήφιος στη Μεσσηνία.

Η κυβερνητική θητεία του Αλέξη Χαρίτση οδήγησε λοιπόν στην αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνταγή της επιτυχίας συμπεριελάμβανε χρηματοδοτήσεις σε δήμους και συλλόγους και ένα χαμηλό προφίλ σε τοπικό επίπεδο, χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις με τους πολιτικούς αντιπάλους -αυτό που περιγράφαμε χθες σαν το πολιτικό «καλό παιδί». Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να κρίνουμε αν χρηματοδοτήσεις αυτού του είδους και με αυτό τον τρόπο είναι αυτές που χρειάζεται μία σύγχρονη χώρα, είναι περιττό, χθες ήταν η Μεσσηνία, αύριο θα είναι η Αρκαδία και μεθαύριο τα Τρίκαλα. Μια χώρα δεν πάει όμως μπροστά με το… κατόπιν ενεργειών μου! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τον παλαιοκομματισμό πολλοί κατήγγειλαν, αλλά παραμένει ο μόνος που φέρνει ψήφους στο προσωπικό και κομματικό σακούλι.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ένας νέος πολιτικός που σίγουρα αντιλαμβάνεται ότι η χώρα χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική διαχείριση των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική του θητεία προσπάθησε να εδραιωθεί αντιγράφοντας όλα τα κουσούρια του παλαιοκομματικού συστήματος. Η προσπάθεια να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης, τα «αγκαλιάσματα» με μια σειρά από «ολιγάρχες» αλλά και… Καλογρίτσες, η χρησιμοποίηση του κράτους ως προέκταση του κομματικού μηχανισμού, η κατανομή χρηματοδοτήσεων με βάση τις πολιτικές κατευθύνσεις, δεν ήταν όμως αρκετά για να κρατήσει την εξουσία. Οταν λειτουργείς έτσι κερδίζεις χίλιες ψήφους στη Μεσσηνία και χάνεις χιλιάδες σε όλες τις άλλες περιοχές. Στην αντιπολίτευση υπάρχει πλέον χρόνος για αναστοχασμό αλλά και συνειδητοποίηση ότι η χώρα θέλει μια νέα προοδευτική παράταξη με το βλέμμα όμως στην κοινωνική Ευρώπη και όχι στους Μαδούρο και τα άλλα τριτοκοσμικά σούργελα.

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 14:11