Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 15:03

Ο απολύτως απαραίτητος έλεγχος στην Περιφέρεια

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο απολύτως απαραίτητος έλεγχος στην Περιφέρεια

Μετά από διαχειριστικό έλεγχο που θα γίνει από πιστοποιημένη εταιρεία διεθνούς κύρους θα παραλάβει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οπως σημείωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη, δεν έχει ακόμα ενημερωθεί για κανένα ζήτημα από την απελθούσα περιφερειακή αρχή, όπως επιβάλλουν τα πολιτικά ήθη και ο πολιτικός πολιτισμός. Η έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης της παλιάς με την καινούργια περιφερειακή αρχή δημιουργούν σκιές και ο καθένας μπορεί δικαίως να υποθέτει το οτιδήποτε. Κάτω από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ο νέος περιφερειάρχης έχει βάσιμους λόγους που θέλει να παραλάβει κατόπιν ελέγχου και μάλιστα από εξειδικευμένη εταιρεία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι σίγουρο ότι το κλίμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολεμικό. Η παλιά περιφερειακή αρχή δεν έχει χωνέψει ακόμα την ήττα και δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχθεί ότι το κουμάντο έχει περάσει σε καινούργια χέρια και τα κλειδιά σήμερα θα πρέπει να παραδοθούν. Δεν κάλεσε τον νικητή να τον ενημερώσει και να του παραδώσει ομαλά και αυτό όπως φαίνεται θα έχει συνέπειες στην ομαλή λειτουργία, υπηρεσιακή και πολιτική. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει ο διαχειριστικός έλεγχος, είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας θα είναι αυτοί οι οποίοι θα ταλαιπωρηθούν από την όλη διαδικασία και θα ξοδευτούν χιλιάδες εργατοώρες με το να ασχολούνται με εξηγήσεις για το παρελθόν.

Οπως έχουν όμως διαμορφωθεί τα πράγματα, είναι αναγκαίο να κλείσουν οι λογαριασμοί του παρελθόντος και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και το καθετί στη σωστή του διάσταση. Χρειάζεται να τραβηχτεί μια γραμμή και να σταματήσει ο καθένας να υποθέτει και να υποστηρίζει το ένα ή το άλλο. Μετά τον διαχειριστικό έλεγχο η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι βέβαιο ότι θα μπει σε μία άλλη πορεία σε σχέση με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Τα πολιτικά πρόσωπα δεν είναι αναντικατάστατα και η τήρηση των διαδικασιών είναι αυτή που διασφαλίζει τη συνέχεια και τη διαφάνεια. Ευχή όλων, ο έλεγχος να διαπιστώσει ότι όλα είναι καλά καμωμένα.

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 13:43

NEWSLETTER