Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 16:54

Κανόνες στις χρηματοδοτήσεις και την ένταξη έργων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κανόνες στις χρηματοδοτήσεις και την ένταξη έργων

Στα 900.000 ευρώ έφτασαν τα «αντίδωρα» που μοίρασε ο Τατούλης προεκλογικά σε συλλόγους και φορείς της Πελοποννήσου.

Με τον τρόπο αυτό έκανε προεκλογική εκστρατεία και καμπάνια ο πρώην περιφερειάρχης. Ενας απολύτως παλαιοκομματικός τρόπος πολιτικής συναλλαγής. Επειδή όλα αυτά τα γνωρίζαμε προεκλογικά και είχαμε επανειλημμένως αναφερθεί, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Απλώς αναδεικνύεται πλέον σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το μέγεθος της χειραγώγησης που επιχειρήθηκε, με εργαλείο τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ευτυχώς για την Πελοπόννησο οι πολίτες γύρισαν την πλάτη σε αυτή την πρακτική. Είναι λοιπόν καιρός να κατανοήσουν οι αποδοκιμασθέντες στην κάλπη το μήνυμα των πολιτών και να σταματήσουν να προκαλούν παριστάνοντας μάλιστα τους φορείς της πολιτικής αναγέννησης στην Πελοπόννησο. Το σύστημα Τατούλη ήταν και παραμένει ό,τι πιο παλαιοκομματικό έχει βγάλει η Πελοπόννησος τα τελευταία 50 χρόνια. Η πολιτική του δράση ήταν μεγάλα λόγια του αέρα, χρηματοδοτήσεις σε συλλόγους και πανηγύρια και μηδενικό ουσιαστικό έργο. Οι πολίτες της Πελοποννήσου αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα, έστω κι αν ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί νέο. Είναι όμως το απαραίτητο βήμα για να προχωρήσει η Πελοπόννησος μπροστά.

Οι κανόνες στη χρηματοδότηση συλλόγων και φορέων, ημερίδων και εκδηλώσεων, είναι το πρώτο που απαιτείται στην παρούσα φάση. Η επιλογή μεγάλων έργων με ουσιαστικό αναπτυξιακό αποτύπωμα για ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι το άλλο μεγάλο ζητούμενο. Η θέσπιση κανόνων σε όλους τους τομείς είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μία πολιτική κανονικότητα. Αρκετά με τους παλαιοκομματικούς σχηματισμούς και τους ηγεμονισμούς του τίποτα. Η Πελοπόννησος έχει χάσει αρκετά χρόνια από την παλαιοκομματική αντίληψη και πρέπει να κάνει άλματα για να μπορέσει να πλησιάσει τις άλλες Περιφέρειες σε μία σειρά από τομείς.

Υ.Γ. Αυτοί από το ΚΙΝΑΛ που στήριξαν στις εκλογές Τατούλη ζητούν τα ρέστα για τις μετεκλογικές επιλογές Μπουντρούκα. Δεν έχει απλώς χαθεί το μέτρο αλλά και η αίσθηση της γελοιότητας. Και εδώ δεν έλαβαν κανένα μήνυμα στις εκλογές, συνεχίζουν να νομίζουν ότι… είναι στραβός ο γιαλός.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 17:09