Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 15:22

Απεργίες συνδικαλιστών εκτός τόπου και χρόνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Απεργίες συνδικαλιστών εκτός τόπου και χρόνου

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε άλλη μία 24ωρη απεργία στα πλαίσια της κομματικής επαναστατικής γυμναστικής, κινούμενη για μια ακόμα φορά εκτός τόπου και χρόνου.

Αλλη μία απεργία η οποία αποφασίστηκε από κομματικούς και επαγγελματίες συνδικαλιστές, στην οποία συμμετείχαν απειροελάχιστοι εργαζόμενοι. Η απεργία αυτή αποφασίστηκε κατά βάση από το συνδικαλιστικό βραχίονα του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και έσπευσαν και οι συνήθεις πρόθυμοι της ΑΔΕΔΥ. Το ποιοι λαμβάνουν την απόφαση για την απεργία πιθανώς να αρκεί, για να καταλάβει κάποιος ότι δεν πρόκειται για μία απεργία που έχει στόχο να υπηρετήσει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους αλλά τη στενή κομματική και συνδικαλιστική ατζέντα. Η μηδενική συμμετοχή των εργαζομένων αποτέλεσε έτσι και αλλιώς ηχηρή απάντηση. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει το καλαμπούρι με τους δήθεν αγωνιστές και υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων. Καπηλεία των προβλημάτων κάνουν προβάλλοντας πάντα λαϊκίστικες λύσεις, οι οποίες αποδεικνύονται μακροπρόθεσμα ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει και τους γυρίζουν την πλάτη, αλλά αυτοί νομίζουν ότι… ψιχαλίζει!

Εχουμε κι άλλη φορά αναφερθεί στην απόσταση που χωρίζει τους απλούς εργαζόμενους από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οταν μια ηγεσία δεν μπορεί να εμπνεύσει και να προκαλέσει τη συμμετοχή αυτών που εκπροσωπεί στις δράσεις που αποφασίζει, έχει μόνο έναν δρόμο, αυτόν της παραίτησης. Θα μας πείτε, ποιος έχασε την ευαισθησία για να την βρουν ηγεσίες οι οποίες έχουν κάνει επάγγελμα το συνδικαλισμό. Αυτό είναι και το ουσιώδες πρόβλημα. Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αποτυχίας, γιατί είναι απολύτως αποκομμένος από αυτούς που εκπροσωπεί αλλά και από την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν έχει συναίσθηση του τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματική οικονομία, τη χώρα και τον κόσμο συνολικότερα. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έδειξε με τη στάση της ότι έχει γυρίσει την πλάτη σε όσους αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς. Η απόφαση για απεργία από την πλειοψηφία των εργαζομένων με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα έπρεπε να αποτελεί αίτημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών και όχι αφορμή για απεργία. Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι ανάγκη των καιρών και ελπίδα ότι μια απεργία που θα αποφασιστεί με την ψήφο των εργαζομένων θα αποτελεί πολιτικό γεγονός και όχι κομματική επαναστατική γυμναστική.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 14:37