Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 14:12

Μπορούμε να αισιοδοξούμε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μπορούμε να αισιοδοξούμε

Η απόφαση του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου να συνεχίσει τις τουριστικές επενδύσεις στη Μεσσηνία, όπως τις είχε ονειρευτεί ο αείμνηστος πατέρας του καπετάν Βασίλης, είναι η είδηση της δεκαετίας.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η Costa Navarino έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και είναι βέβαιο ότι οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες της ΤΕΜΕΣ θα απογειώσουν την ανάπτυξη της περιοχής μας. Η ανακοίνωση των επενδύσεων πέραν όλων των άλλων δείχνει ότι η οικονομία της χώρας μπαίνει σε ένα νέο κύκλο αφήνοντας πίσω την κρίση και την πολιτική παρακμή.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις όπως είναι λογικό φέρνουν μαζί τους και δημόσιες. Η ανακοίνωση - δέσμευση του πρωθυπουργού για την παραχώρηση της λειτουργίας του αεροδρομίου Καλαμάτας και την κατασκευή του δρόμου μέχρι τη Μεθώνη είναι η συμβολή του Δημοσίου στο επενδυτικό πλάνο. Το αεροδρόμιο όχι μόνο θα παραχωρηθεί για να λειτουργήσει με ευελιξία και αποτελεσματικότητα, αλλά θα εξευρεθούν και οι αναγκαίοι χώροι για την επέκτασή του. Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατασκευαστεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Πρόκειται για τα αυτονόητα έργα υποδομής που τα επιβάλλει η λογική και η δύναμη επενδύσεων αυτού του μεγέθους.

Η οικονομία πάει μπροστά με μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις. Μεγάλοι ευεργέτες κάθε περιοχής είναι αυτοί που έχουν ιδέες και όραμα και καταφέρνουν να δημιουργούν κέρδος για τους ίδιους και πλούτο για την υπόλοιπη κοινωνία. Είναι καιρός να αρχίσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε την επιχειρηματικότητα και τους ανθρώπους οι οποίοι ανοίγουν δρόμους. Αρκετά με τα μίζερα τίποτα που εχθρεύονται κάθε προσπάθεια προόδου, κάθε άνοιγμα παραθύρου στο μέλλον. Αρκετά με τους μίζερους ανθρώπους και τις μίζερες πολιτικές που επιδιώκουν την ισοπέδωση προς τα κάτω για να δείχνουν σπουδαίοι. Η χώρα και η περιοχή μπορεί να φύγει μπροστά μόνο αν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι η διέξοδος για απασχόληση και παραγωγή εισοδήματος. Τα μηνύματα είναι θετικά και μπορούμε μετά από χρόνια να αισιοδοξούμε.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:31