Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 15:34

Υπεύθυνη στάση για το Ανοιχτό Θέατρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συζήτησε για μία ακόμα φορά το θέμα της κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου.

Το θέμα βέβαια αφορούσε την έγκριση ενός ανακεφαλαιωτικού πίνακα στην εργολαβία που εκτελείται, αλλά για μία ακόμα φορά η συζήτηση εκτράπηκε και κατέληξε στο ζήτημα της κατασκευής του στον συγκεκριμένο χώρο. Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες από παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με την επιλογή του χώρου κατασκευής, το ζήτημα όμως αυτό έχει απαντηθεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε για το θέμα του χώρου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική αρχή Νίκα αποφάσισαν την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου στο συγκεκριμένο σημείο, ενέταξαν τη χρηματοδότησή του και το έργο είναι σε φάση υλοποίησης.

Η απόφαση του προηγούμενου συμβουλίου και της κυβέρνησης προφανώς και μπορεί να αναθεωρηθεί, αλλά όσοι εισηγούνται κάτι τέτοιο θα πρέπει όχι απλώς να το πουν ευθέως, αλλά να προτείνουν τόπο, τρόπο και χρηματοδοτικό πλαίσιο για την κατασκευή του σε άλλο χώρο. Να μην ξεχάσουν τέλος να χρηματοδοτήσουν και το γκρέμισμα των εγκαταστάσεων που ήδη έχουν ανεγερθεί. Θεωρούμε ότι κανένας δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση, ούτε είναι διατεθειμένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος ματαίωσης του έργου. Παρακολουθούμε έτσι ένα θέατρο του παραλόγου, όπου κάποιοι χωρίς να το ομολογούν θέλουν να αφήσουν ένα ανάθεμα στις όχθες του Νέδοντα.

Δεν θέλουμε να μπούμε στην αντιπαράθεση αν είναι ή δεν είναι κατάλληλος ο συγκεκριμένος χώρος, γιατί υπάρχουν λόγοι που συνηγορούν στη μία ή στην άλλη άποψη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι από τη στιγμή που ένα όργανο εκλεγμένο λαμβάνει μία απόφαση και ξεκινά η υλοποίηση ενός έργου, είναι τραγική εξέλιξη η ματαίωσή του. Είναι λοιπόν άλλο ζήτημα η πιστή τήρηση των μελετών και των χρονοδιαγραμμάτων για την εκτέλεση ενός έργου και άλλο να επιδιώκεται με παρελκυστική τακτική να παγώσει και να ματαιωθεί. Υπάρχει ανάγκη ο καθένας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης του. Η πόλη χρειάζεται ένα μεγάλο ανοιχτό θέατρο, έχει την ευκαιρία να το αποκτήσει και αυτή η ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 15:00