Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 18:12

Ο εθνικοσοσιαλισμός τείνει να γίνει κυρίαρχη ιδεολογία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο εθνικοσοσιαλισμός τείνει  να γίνει κυρίαρχη ιδεολογία

1) Μόνο μέλη του έθνους μπορούν να είναι πολίτες του κράτους. 2) Οι μη πολίτες μπορούν να ζουν ως επισκέπτες και πρέπει να υπόκεινται στην περί ξένων νομοθεσία. 3) Το δικαίωμα του εκλέγειν πρέπει να το απολαμβάνουν μόνο οι πολίτες του κράτους. Είμαστε αντίθετοι προς τη διεφθαρμένη κοινοβουλευτική τακτική της πλήρωσης κρατικών θέσεων σύμφωνα με κομματικές πεποιθήσεις και χωρίς αναφορά στον χαρακτήρα ή στις ικανότητες.

4) Απαιτούμε το κράτος να εκπληρώσει το πρωταρχικό του καθήκον και να εξασφαλίσει τα προς το ζην σε όλους τους πολίτες του. Αν αποδειχθεί αδύνατο, οι μη πολίτες πρέπει να απελαθούν.

5) Η μετανάστευση προς τη χώρα πρέπει να απαγορευθεί.

6) Πρέπει να είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε πολίτη να εκτελεί χειρωνακτική ή νοητική εργασία. Οι δραστηριότητες κάθε ατόμου δεν πρέπει να έρχονται σε σύγκρουση με το γενικό συμφέρον, αλλά πρέπει να συμπλέουν με το γενικό πλαίσιο της κοινότητας και για το καλό του συνόλου. Κατά συνέπεια, απαιτούμε την κατάργηση της υποδούλωσης στους τόκους.

7) Απαιτούμε την κατάργηση εισοδημάτων που δεν προέρχονται από εργασία.

8) Απαιτούμε την εθνικοποίηση όλων των εταιρειών που έχουν συμπήξει ενώσεις σχηματίζοντας τραστ.

9) Απαιτούμε τη διανομή των κερδών μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών.

10) Απαιτούμε εκτεταμένη ανάπτυξη της ασφάλισης των ατόμων μεγάλης ηλικίας.

11) Απαιτούμε τη δημιουργία και διατήρηση υγιούς μεσαίας τάξης, την άμεση κοινωνικοποίηση των μεγάλων πολυκαταστημάτων και την παραχώρησή τους με φθηνό αντίτιμο σε μικρεμπόρους, και ότι ο υπέρτατος σεβασμός θα επιδειχθεί στους μικρεμπόρους με την πρόταξη των κρατικών και κοινοτικών διαταγμάτων.

12) Απαιτούμε αναδιανομή της γης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έθνους μας, και την ψήφιση νόμου για την απαλλοτρίωση γαιών με σκοπό την κοινοτική τους χρήση, χωρίς αντάλλαγμα, την κατάργηση της εκμίσθωσης γης και την απαγόρευση κάθε κερδοσκοπίας από τη χρήση γης.

13) Απαιτούμε την αμείλικτη δίωξη όσων οι δραστηριότητες θίγουν το δημόσιο συμφέρον. Οι κοινοί εγκληματίες, οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι κ.λπ. πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων ή φυλετικής καταγωγής.

14) Το κράτος πρέπει να αναλάβει εκτεταμένη ανασυγκρότηση του εθνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων οφείλει να ευθυγραμμιστεί με τις πρακτικές απαιτήσεις της καθημερινής ζωής.

15) Το κράτος πρέπει να διασφαλίσει ώστε τα επίπεδα υγείας του έθνους να ανέλθουν, προστατεύοντας μητέρες και παιδιά, απαγορεύοντας την παιδική εργασία, ενισχύοντας την φυσική δύναμη μέσω νομοθεσίας για υποχρεωτική γυμναστική και άθληση και με την εκτεταμένη υποστήριξη συλλόγων εμπλεκομένων στη φυσική αγωγή των νέων.

16) Απαιτούμε την κατάργηση του μισθοφορικού στρατού και τη δημιουργία ενός λαϊκού στρατού.

17) Απαιτούμε σύννομη διαμάχη της σκόπιμης πολιτικής ψευδολογίας και της διασποράς της μέσω του Τύπου.

18) Για να υλοποιηθούν όλα τα σημεία αυτού του προγράμματος, απαιτούμε τη δημιουργία ισχυρής κεντρικής διακυβέρνησης του κράτους.

Συμφωνείτε με το παραπάνω πρόγραμμα; Εχετε δει πολλές από τις παραπάνω προτάσεις να εκφράζονται με τα ίδια ή και με διαφορετικά λόγια, από χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης; Πιστεύετε ότι οι περισσότεροι πολίτες θα ψήφιζαν ένα κόμμα που θα πρότεινε τα παραπάνω; Εκτιμάτε ότι η κρίση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημοκρατία και μόνο η εφαρμογή τέτοιων ριζοσπαστικών προτάσεων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη;

Αν στις ερωτήσεις αυτές απαντήσατε περισσότερα “ναι”, θα πρέπει πραγματικά να ανησυχήσετε - καθώς τα 18 αυτά σημεία αποτελούσαν τον κύριο κορμό του “Προγράμματος των 25 σημείων” που οδήγησε το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα (γνωστό και ως ναζιστικό) και τον Χίτλερ στην εξουσία. Προσωπικά εκτιμώ ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δυστυχώς ασπάζεται τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες, κι ότι αν βαθύνει περαιτέρω η ύφεση, πολλές κοινωνικές ομάδες θα ζητήσουν την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος από οποιοδήποτε κόμμα αναλάβει τη εξουσία. 

Ουσιαστικά εκτιμώ ότι ο εθνικοσοσιαλισμός, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος, μέρα με τη μέρα κερδίζει έδαφος και τείνει να γίνει η κυρίαρχη ιδεολογία. Η τάση αυτή είναι πολύ πιο επικίνδυνη για το δημοκρατικό πολίτευμα από τα ποσοστά τα Χρυσής Αυγής, καθώς θεωρώ ότι το κόμμα του Μιχαλολιάκου δεν θα μπορέσει, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, να αποκτήσει την κρίσιμη μάζα που χρειάζεται για τη δημιουργία ενός παραστρατιωτικού μηχανισμού ο οποίος απαιτείται για την ουσιαστική κατάληψη της εξουσίας. Αντιθέτως, αν βαθύνει η ύφεση τα υπόλοιπα κόμματα μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε φορείς έκφρασης εθνικοσοσιαλιστικών ιδεών... και να χρησιμοποιήσουν το στρατό των οπαδών τους για την κατάλυση της δημοκρατίας. 

Ας μην ξεχνάμε ότι τα κύρια συστατικά του εθνικοσοσιαλισμού είναι ο λαϊκισμός, ο υπερπατριωτισμός, ο αντικομμουνισμός, ο αντικαπιταλισμός και ο αντιδιεθνισμός. Τα συστατικά αυτά περίσσευαν ήδη ακατέργαστα σε όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης, και η οικονομική ύφεση λειτουργεί ως καταλύτης για τη μετεξέλιξη αυτών των στοιχείων σε εθνικοσοσιαλιστική θεωρία. Από το δεξιό στρατόπεδο θα χρησιμοποιηθούν ο λαϊκισμός, ο υπερπατριωτισμός, ο αντιδιεθνισμός και ο αντικομμουνισμός, ενώ από το αριστερό θα χρησιμοποιηθούν τα τρία πρώτα και ο αντικαπιταλισμός. Αυτή η “ένωση” οδήγησε τον Χίτλερ στην εξουσία και η ίδια θα καταστρέψει την Ελλάδα, αν βαθύνει η οικονομική ύφεση και ταυτόχρονα δεν μπει δημοκρατικό ανάχωμα στο ποτάμι των εθνικοσοσιαλιστικών ιδεών. Κυριολεκτικά τρέμω τη στιγμή που οι χαμαιλέοντες της πολιτικής θα φορέσουν τον πατριωτικό μανδύα με τη σοσιαλιστική ραφή. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία αν τα κόμματα αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικά, αστικά, εργατικά, δεξιά ή αριστερά: Σημασία έχει ποιες κοινωνικές ανάγκες υπηρετούν και αν πιστεύουν ότι το αστικό δημοκρατικό πολίτευμα πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία επειδή δεν υπάρχει καλύτερο για να το αντικαταστήσει. Οποιοδήποτε κόμμα -ειδικά αυτή την περίοδο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης- θέλει κρυφά ή φανερά να γκρεμίσει τη δημοκρατία, είτε στο όνομα της ίδιας της... δημοκρατίας είτε στο όνομα της πατρίδας είτε στο όνομα του σοσιαλισμού ή του κομμουνισμού, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να κουβαλάει νερό στο μύλο του εθνικοσοσιαλισμού. 

 

Γι' αυτό πιστεύω ότι, αν υπήρχε βαθιά δημοκρατική συνείδηση, τα πολιτικά κόμματα θα έβρισκαν το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο και θα δημιουργούσαν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με στόχο την έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς όμως στην πολιτική ζωή κυριαρχούν ο λαϊκισμός και τα ιδεολογήματα του υπερπατριωτισμού, του αντικομμουνισμού, του αντιδιεθνισμού και του αντικαπιταλισμού. Τα συστατικά υπάρχουν και η οικονομική ύφεση βαθαίνει...

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 19:08

NEWSLETTER