Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 12:29

Η ποδοσφαιρική "παράγκα" το "Spiegel" και ο... φανοποιός

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Μετά τα σοβαρά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε σύσκεψη για να ληφθούν μέτρα. Η κοινωνία περίμενε ότι μετά τη σύσκεψη θα ανακοινωθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. Ο Τύπος έγραφε πριν τη σύσκεψη ότι αν δεν σπάσει ούτε αυτή τη φορά το απόστημα, την επομένη θα θρηνήσουμε νεκρούς. Ολοι λοιπόν περίμεναν ότι αυτή τη φορά θα ληφθούν ουσιαστικά μέτρα καθώς η κυβέρνηση είχε μαζί της την κοινωνία και τον Τύπο. Τι έκανε η κυβέρνηση; Ο,τι κάνει συνήθως. Δεν έλαβε καμία απόφαση και προειδοποίησε τις ποδοσφαιρικές αρχές ότι αν δεν σταματήσουν τα επεισόδια θα αναγκαστεί να πάρει... αυστηρά μέτρα και να σταματήσει τη χρηματοδότηση των ΠΑΕ. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι ανίκανη να λάβει αυτονόητες αποφάσεις και ότι έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Ουσιαστικά η κυβέρνηση γράφει την κοινωνία στα παλιά της τα παπούτσια για να μην στεναχωρήσει την “παράγκα” που κυβερνά εδώ και πολλές δεκαετίες το ποδόσφαιρο.

Θα μου πείτε: Εδώ η χώρα χρεοκοπεί και εσύ ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο; Οσο και αν ακούγεται παράξενο, τα εξωφρενικά συμβάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου σχετίζονται με την επικείμενη χρεωκοπία της χώρας. Οταν μια κυβέρνηση είναι ανίκανη να σταματήσει τη βία και τη διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου πώς θα πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να σώσει τη χώρα από τη χρεωκοπία; Η απάντηση αυτονόητη. Αλλωστε ό,τι κάνει η κυβέρνηση στο χώρο του ποδοσφαίρου το κάνει και στους υπόλοιπους τομείς. Για την ακρίβεια δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ανακοινώνει μέτρα που όλοι ξέρουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής την εβδομάδα που μας πέρασε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε το τριετές σχέδιο για την πάταξη της... φοροδιαφυγής. Αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση θα γέλαγε κάθε πικραμένος. Οι πολιτικοί που απέτυχαν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή ανακοινώνουν νέα μέτρα για την... πάταξη της φοροδιαφυγής. Αναμφισβήτητα πρόκειται για την καλύτερη... κωμωδία της χρόνιας μέχρι την επόμενη εξαγγελία για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε από τα γέλια πριν χρεοκοπήσουμε.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, καθώς το πολιτικό σύστημα καταρρέει και στον ορίζοντα δεν είναι ορατές ακόμα οι πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την οικονομική ύφεση. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να λάβει αποφάσεις. Η Νέα Δημοκρατία δεν πείθει, αφού οι πολίτες δεν ξεχνούν τα “χθεσινά” κατορθώματα της κυβέρνησης Καραμανλή. Η Αριστερά ονειρεύεται επαναστάσεις και σοσιαλιστικούς παραδείσους, αλλά δεν βλέπει το φάντασμα της χρεωκοπίας που πλανάται πάνω από τη χώρα. Ο ΛΑΟΣ πείθει μόνο τους τηλεθεατές που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει σαν το... κανάλι του πρόεδρου Γιώργου Καρατζαφέρη “Τηλεάστυ”. Η Ντόρα Μπακογιάννη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την κυβερνητική της θητεία αλλά δεν... πάει σπίτι της. Και μετά; Μετά ακολουθεί το χάος καθώς τα περισσότερα μικρομεσαία κομματικά στελέχη είναι ανίκανα να διοικήσουν... περίπτερο. Το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι να εξυπηρετούν τα μικροκομματικά συμφέροντα κάνοντας ρουσφέτια στην “παράγκα” και στους φοροφυγάδες.

Συμπέρασμα χιλιοειπωμένο και αυτονόητο: Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι κυρίως πολιτικό πρόβλημα. Το έχουν αντιληφθεί όλοι και κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας. Το έχουν αντιληφθεί οι αγορές, το έχει αντιληφθεί το “Der Spiegel”, το έχει αντιληφθεί μέχρι και ο τελευταίος φανοποιός. Μόνο εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί τις συμφορές που έρχονται.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012 12:34