Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 21:47

Τα κομματικά μπλόκα του απομονωτισμού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τα κομματικά μπλόκα του απομονωτισμού

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις γίνονται για τις αυξημένες εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιβάλλει η κυβέρνηση και έρχονται σε συνέχεια της φορολογικής επιβάρυνσης του αγροτικού εισοδήματος ή για να φύγουμε από την Ε.Ε; Διαβάζοντας την ανακοίνωση του "μπλόκου Ασπροχώματος" κατά του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, καταλάβαμε ότι τα μπλόκα δεν θα φύγουν από τους δρόμους μέχρι να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση!  Υπάρχει μάλιστα η έμμεση απειλή ότι όσοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνεργάστηκαν με τους «κατακτητές» της Ε.Ε θα υποστούν τις συνέπειες, αφού λογοδοτήσουν, προφανώς, σε κάποιο λαϊκό δικαστήριο το οποίο θα στηθεί σε κάποιο άλλο μπλόκο!

 

Τώρα, αυτό το "μπλόκο Ασπροχώματος" πώς ακριβώς εκπροσωπείται; Υπάρχει κάποιο πρόσωπο ή πρόσωπα που οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, με ψηφοφορία, τα επέλεξαν να τους εκπροσωπούν  και να εκδίδουν ανακοινώσεις ή αυτές βγαίνουν από τα γραφεία της οδού Φαρών; Τα προβλήματα των αγροτών χρησιμοποιούνται για να λυθούν παλιές αντιδικίες πρώην συντρόφων; Βρήκαν κάποιοι αφορμή για  να μετρηθεί η συνέπεια στα κομμουνιστικά ιδεώδη και να καταδικαστούν οι «σχισματικοί», οι οποίοι δεν μπορούν ,προφανώς, να ξεπλύνουν την ανυπακοή τους "στάς γραφάς" με την συμμετοχή τους στους νέους αγώνες; Δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά ισχύει. Το πιθανότερο είναι η «καθοδήγηση του αγώνα» να μην ήθελε αναγνωρίσιμα πολιτικά πρόσωπα και μάλιστα εκτός κόμματος – ένα είναι το κόμμα-  στη πρώτη γραμμή του αγώνα, γιατί αυτό χάλαγε τα σχέδια, επικοινωνιακά αλλά και διαδικαστικά. Έτσι στήθηκε το σκηνικό της έντασης για να φύγουν οι ενοχλητικοί από τα πόδια τους.

 Τα παιχνίδια βέβαια αυτά ελάχιστους αφορούν. Το βασικό και εξόχως πολιτικό είναι άλλο.  Οι αγρότες συνολικά ή έστω αυτοί που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις θεωρούν ότι αν  βγούμε από την Ε.Ε. θα διατηρήσουν, έστω, το σημερινό τους εισόδημα; Αν ναι, που πολύ αμφιβάλουμε, τους έχουμε νέα.  Το πιθανότερο που θα συμβεί, λοιπόν, είναι να μειωθεί το εισόδημά τους τουλάχιστον κατά 50%. Όσοι τούς ζητούν να φύγουμε από την Ε.Ε. και τις «λυκοφιλίες των ισχυρών» καλό θα ήταν, εκτός από παχιά λόγια, να τους υποδείξουν ταυτόχρονα πού θα πωλήσουν τα προϊόντα τους και  με ποιες τιμές.  Όταν αυτά τούς τα αναλύσουν με χαρτί και με μολύβι και τους υποδείξουν και ΜΙΑ - αριθμός 1-, χώρα στο παγκόσμιο στερέωμα που οι αγρότες της περνούν καλύτερα και έχουν υψηλότερο εισόδημα, χωρίς να κινούνται στο καπιταλιστικό σύστημα, τότε να μείνουν στα μπλόκα μέχρι τη δευτέρα παρουσία. Επειδή όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, είναι καιρός να καταλάβουν  ότι κάποιοι  χρησιμοποιούν τη δίκαιη αγανάκτησή τους για να παίξουν τα κομματικά τους παιχνίδια και να λύσουν τους μικροκομματικούς τους ανταγωνισμούς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες  οι πραγματικοί αγρότες είτε θα πρέπει να απομονώσουν τους αυτόκλητους εκπροσώπους τους είτε να αποχωρήσουν από τα μπλόκα.

 Οι κινητοποιήσεις δεν μπορεί να είναι καθοδηγούμενες από κόμματα. Χάνουν και την ουσία και τη δυναμική τους. Χρησιμοποιούνται, κατά βάση, για να υπάρχουν πρόσωπα και κομματικοί σχηματισμοί που κάτω από άλλες προϋποθέσεις δεν θα ασχολιόταν κανένας μαζί τους. Η ύπαρξη κομμάτων στο όνομα του αγώνα που δίνουν για το δίκιο, δήθεν, του λαού είναι ακόμα ένα ελληνικό παράδοξο. Ο ολοκληρωτισμός και ο απομονωτισμός δεν αποτελεί διέξοδο για τους πολίτες. Οι αγρότες δεν θα περνούν καλύτερα αν βγουν από τις «λυκοφιλίες», αλλά χειρότερα, όπως περνούν όλοι οι αγρότες που βρίσκονται εκτός των τειχών. Θα παρακαλούν, όπως οι Τυνήσιοι και οι Τούρκοι, να τους αγοράζουν «οι λύκοι» ένα κιλό λάδι και αυτό θα τους το παίρνουν τζάμπα. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Αρκετά πληρώσαμε τους αγωνιστές του τίποτα και τους οπαδούς του ολοκληρωτισμού και του απομονωτισμού. Τα καθεστώτα της παρακμής κατέρρευσαν με πάταγο. Όλη η Ευρώπη και κυρίως αυτοί που το έζησαν στο πετσί τους έχουν κατατάξει εκεί που ανήκουν τα απολιθώματα του παρελθόντος.  Σε αυτή τη χώρα, ακόμα, δεν μπορούμε να κλείσουμε τις πληγές του εμφυλίου, γιατί οι ηττημένοι μετατράπηκαν σε νικητές, επειδή οι νικητές ήταν τόσο άχρηστοι που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν ούτε τη νίκη τους.

 

 

panagopg@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 21:54

NEWSLETTER