Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 20:21

Επιστολή Γρυπιώτη για την κατάργηση του ΙΚΑ Σκάλας

Γράφτηκε από την

Επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς, επίσης, τη διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, απέστειλε ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης, με θέμα την «κατάργηση του Υποκ/τος ΙΚΑ» στη Σκάλα.
Διατυπώνοντας την έντονη αντίθεση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των πολιτών, αναφορικά με τα αλλεπάλληλα κύματα συγχωνεύσεων στην περιφέρεια του Δήμου Ευρώτα, ο κ. Γρυπιώτης καταδεικνύει την εν λόγω απόφαση – ενέργεια, επισημαίνοντας, ότι με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία «αγνόησε προκλητικά»την «ουσιαστική εξυπηρέτηση» των δημοτών.
Επικαλούμενος την κοινή πεποίθηση των πολιτών του Δήμου Ευρώτα, «ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κομματικής ένταξης», ο κ. Γρυπιώτης καλεί την Πολιτεία να ανακαλέσει την  «άστοχη και ακατανόητη απόφαση κατάργησης του Υποκ/τος Σκάλας και την επαναφορά αυτού σε λειτουργία.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
Απορίες, ερωτηματικά και απογοήτευση δημιουργεί τόσο το κλείσιμο του ΙΚΑ Σκάλας, όσο και ο τρόπος με τον οποίο αυτό αποφασίστηκε. Τα απανωτά χτυπήματα της κυβερνητικής πολιτικής στο Δήμο Ευρώτα με το κλείσιμο σχολείων, τραπεζών και γενικά κάθε κρατικής υποδομής, εκτός της γενικότερης πολιτικής της αποκαλούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, μαρτυρά ειδικότερο σχέδιο εναντίον του δήμου μας.
Ίσως για σας είναι περιττό το τι εξυπηρετούσε το ΙΚΑ Σκάλας και ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο που γνωρίζετε προσωπικά κ. Υπουργέ με τις εμφανίσεις μεταδοτικών ασθενειών. Για τους πολίτες, όμως, της περιοχής μας ήταν ουσιαστική εξυπηρέτηση, την οποία αγνοήσατε προκλητικά.
Για μια ακόμη φορά σας υπενθυμίζουμε, ότι αν το πολιτικό σύστημα εξουσίας απέτυχε να διαχειριστεί την τύχη της χώρας, δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους αυτό το τίμημα της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.
Σας καλούμε, στο πλαίσιο της συναίνεσης και της συνεννόησης να ανακαλέσετε την άδικη, άστοχη και ακατανόητη απόφασή σας και να επαναφέρετε τη λειτουργία του ΙΚΑ στη Σκάλα.
Αυτή είναι κοινή πεποίθηση όλων των πολιτών του Δήμου μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κομματικής ένταξης.
Φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε τετελεσμένους σχεδιασμούς, που κλείνουν συλλήβδην σχολεία, ΔΟΥ, τράπεζες και γενικά υπηρεσίες του Δημοσίου τομέα που για δεκαετίες εξυπηρετούσαν τους πολίτες του Δήμου Ευρώτα.
Τέλος, θέλουμε να ρωτήσουμε και επιζητούμε καθαρή απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης: Μήπως ο τελικός σχεδιασμός είναι Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ, που μόλις θεσμοθετήθηκε με τον ν. 3852/10;
Μήπως κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία μας και τις δυναμικές προοπτικές που υπάρχουν και συνεχίζονται με συνέπεια;
Εμείς, όμως, συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο των στόχων που θέσαμε και των οικονομικών δυνατοτήτων που μας παρέχουν.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης