Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 13:51

Επιστολή δημάρχου Μονεμβασιάς για την κατάργηση της ΔΟΥ Νεάπολης

Γράφτηκε από Ηρακλής Γ. Τριχείλης

Κύριε Υπουργέ,

H κατάργηση της Δ.Ο.Υ Νεάπολης, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη συνεχή υποβάθμιση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βοιών. 
Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη που πλήττει την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής και η οποία σαφώς κάνει πιο δύσκολη την ζωή των 10.000 χιλιάδων κατοίκων. Η κατάργησή  θα δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα εξυπηρέτησης τόσο στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του Δήμου μας όσο και στους πολλούς επιχειρηματίες, συμβολαιογράφους, υποθηκοφυλακείο και λογιστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη.
Πλέον όλοι αυτοί οι άνθρωποι, θα είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις φορολογικές τους υποθέσεις, να μεταβαίνουν στους Μολάους διανύοντας συνολικά μια απόσταση 160 χλμ, οι κάτοικοι των Βελανιδίων ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι της Νεάπολης και της Ελαφονήσου  120 χλμ  σε άσχημο οδικό δίκτυο σπαταλώντας τα έσοδά τους και ανθρωποώρες εργασίας.
Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως επανεξεταστεί έστω και τώρα η απόφασή σας και να μην προχωρήσει η  κατάργηση της Δ.Ο.Υ Νεάπολης Δήμου Μονεμβασιάς.         

Ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς
Ηρακλής Γ. Τριχείλης