Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 13:38

Ας γίνει ο καθένας μας ένας νέος Μακρυγιάννης!

Γράφτηκε από Παπαζαχαρίας Τάσος

Το τι γέλιο έπεσε την Κυριακή το πρωί, δεν λέγετε!!!
Εβλεπα τηλεόραση, πίνοντας τον καφέ και χαλαρώνοντας λίγο από το καθημερινό μαρτύριο της εβδομάδας που πέρασε.
Το τι τραβάει ένας ελεύθερος επαγγελματίας στην διάρκεια της εβδομάδας, είναι ένα άλλο θέμα που χωράει μεγάλη συζήτηση, γι αυτό το πρωινό της Κυριακής με καφέ - διάβασμα και τηλεόραση είναι πράγματι μια μικρή όαση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα κάνοντας, που και που ζάπινγκ, έπεσα στην περίπτωση. Σε μια περίπτωση που με έκανε, να ρίξω το γέλιο της αρκούδας!!
Στο κανάλι της ΝΕΤ «Σαββατοκύριακο» με τον Τάκη Σπηλιοτόπουλο ήταν καλεσμένη, η πρώην Υπουργός Γεωργίας Κατερίνα Μπατζέλη. Φτιαγμένη και στολισμένη στη πένα, όπως συνήθως παρουσιάζεται, προστέθηκε και αυτή, στον μακρύ κατάλογο των Κυβερνητικών παραγόντων, που έχουν επιστρατευθεί, προκειμένου να παρουσιάσουν με τα πιο μελανά χρώματα, την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας και ότι επιβάλετε, να πάμε όλοι να πληρώσουμε τα χαράτσια, προκειμένου να πάρουμε την 6η δόση από την Τρόικα, για να σταθούμε στα πόδια μας!!
Επειδή αυτό το παραμύθι, έχει καταντήσει αρκετά βαρετό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση νέα αντιλαϊκά μέτρα, κάνω έτσι και γυρίζω κανάλι, μήπως και βρώ κάτι άλλο, πιο ενδιαφέρον, χωρίς να με συναρπάζει και ιδιαίτερα η παρουσία της κας Μπατζέλη, παρόλο που είχε βάλει τα δυνατά της, εν όψη της τηλεοπτικής αυτής εμφάνισης!!!
Τότε, ως εξ ουρανού δώρο, βλέπω στο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Κυριακή με δράση» ποιον άλλο; Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κο Μόσιαλο, να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου, δημοσιογράφο κο Αλμυρά, υποστηριχτής ουσιαστικά της Ν.Δ, να λέει και να υποστηρίζει ότι η παρούσα Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι ανεπαρκής και μάλλον η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές.
Αρχίζει λοιπόν ο κος Μόσιαλος, με τις ιδιαίτερες ικανότητες που διαθέτει, να υποστηρίζει το έργο της Κυβέρνησής του και να τα παρουσιάζει όλα ρόδινα, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κος Αλμυράς.
- Δεν μπορεί! Αναρωτήθηκα με αυτό που βλέπουν τα μάτια μου και ακούνε τα αυτιά μου!!
- Πως είναι δυνατόν! Να συμβαίνει κάτι τέτοιο είπα και ενστικτωδώς πατάω ΝΕΤ.
- Πράγματι μπροστά μου, πάλι η κα Μπατζέλη, με ένα θλιβερό και φανερά καταβεβλημένο ύφος στο πρόσωπο, που είχε φορέσει προσωρινά, συνέχιζε να ισχυρίζεται, ότι όλα είναι μαύρα και άραχνα και ότι αν δεν πάμε να πληρώσουμε, αν δεν εφαρμόσουμε τις εντολές της Τρόικας, αν δεν γίνει συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων, ώστε να εξαναγκάσουν τον Λαό σε υποχρεωτική πειθαρχία, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, τότε το μέλλον για τη χώρα μας θα είναι πολύ ζοφερό!!
Ξαναγυρίζω στο ΣΚΑΙ, πάλι τα ίδια!! Σταθερός ο κος Μόσιαλος να υποστηρίζει :
Οτι όλα πάνε καλά!
Οτι η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει ένα πολύ αξιόλογο έργο!
Οτι έχουν προχωρήσει μια σειρά από βαθιές τομές στην λειτουργία της Δημόσιας ζωής!
Οτι έχουν μαζευτεί τα οικονομικά της χώρας και πολύ σύντομα θα έχουμε το περιζήτητο πρωτογενές Δημοσιονομικό πλεόνασμα, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αρχίσει η αναπτυξιακή πορεία της χώρας!
Οτι σίγουρα έχουμε εξασφαλίσει την 6η δόση του δανείου και αλλα παρομοια.
Μα καλά λέω!!
Είναι δυνατόν, στο ένα κανάλι όλα για τη χώρα μας να είναι μαύρα και στο άλλο κανάλι να είναι άσπρα;
Που τελικά βρίσκετε η αλήθεια;
Ποιος από τους δυο λέει την πραγματικότητα; Και με έπιασε χωρίς να το θέλω ένα ασταμάτητο νευρικό γέλιο!
Μου δημιουργήθηκε αυτομάτως η πεποίθηση ότι:
Ανάλογα με την περίπτωση, δεχόμαστε και την ανάλογη προπαγάνδα!
Ανάλογα με το θέμα που συζητιέται στον αέρα, ακούμε και μας λένε τα ανάλογα επιχειρήματα!
Πολύ πιστεύω ότι πηγαίνοντας για εκλογές θα έχουμε τα πάνω – κάτω.
Εκεί που τώρα, τα πράγματα για τη χώρα μας, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά άσχημα, εκεί θα γίνουν αυτομάτως υπέροχα!!
Εκεί που τώρα, το σκύψιμο της μέσης, μπροστά στους Ευρωπαίους εταίρους μας, είναι στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα θεωρείτε επιβεβλημένο, γιατί δεν γίνεται αλλιώς, προκειμένου να πάρουμε κάθε φορά την δόση,
Εκεί θα δούμε και θα ακούσουμε λεονταρισμούς, μεγαλόσχημα λόγια και θαυμάσιες υποσχέσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο!!
Δεν έχουν τον Θεό τους!!
Οποιος έχει την όρεξη να τους παρακολουθήσει για λίγο καιρό από κοντά, θα καταλάβει το θέατρο που παίζετε σε βάρος μας!
Η απάντηση σε αυτή την πρακτική:
Είναι η αντίδραση του Ελληνικού Λαού!
Είναι η απόφαση του καθένα μας, να πάρει την τύχη του στα χέρια του!
Είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί, στην τεχνητή πίεση που μας ασκούν, ώστε να πληρώνουμε αγωγγίστως και αδιαμαρτύρητα τα απανωτά χαράτσια τους!
Είναι η στάση που θα κρατήσει ο καθένας μας, απέναντι στη νέα υποδούλωση της χώρας μας που επιχειρείται, με την μοντέρνα μέθοδο της οικονομικής ασφυξίας!
Είναι το καθήκον μας, ώστε να μην πέσει η χώρα μας και ο λαός της, στην εξαθλίωση, στην μιζέρια, στην δεισιδαιμονία και την μοιρολατρία!
Είναι το πατριωτικό αίσθημα που πρέπει να ξυπνήσει μέσα μας, προκειμένου να μην προδώσουμε όλους εκείνους τους προγόνους μας, που άφησαν τα κορμιά τους στην πρώτη γραμμή των χαρακωμάτων κατά το παρελθόν, μαχόμενοι για την διαφύλαξη της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και των Εθνικών μας δικαιωμάτων!!
Γι αυτό πρέπει όλοι μας, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του Νομαρχιακού Τμήματος Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, που είναι τα κατεξοχήν αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων και να συμμετάσχουμε την Παρασκευή 30-9-2011 και ώρα 8 το βράδυ, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, όπου θα καταθέσουμε (θα δώσουμε) τα μπιλιετάκια των χαρατσιών που μας στέλνουν το ένα πίσω από το άλλο και τα οποία θα σταλούν όλα μαζί πακέτο, πίσω στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με τον τίτλο «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ» .
Είναι η ελάχιστη, η πιο ανώδυνη πράξη αντίδρασης, αντίστασης, διαμαρτυρίας, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, απέναντι σε αυτά που σχεδιάζουν σε βάρος μας.
- Το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο.
- Στον καθένα μας επαφίεται, η προστασία και η εφαρμογή του Συντάγματος.
- Οχι άλλες πλατείες Κλαθμώνος.
- Ναι στη «ΝΕΑ πλατεία Συντάγματος» την Παρασκευή 30-9-2011 ώρα 8 το βράδυ στη πόλη μας. Έτσι θα μετονομάσουμε την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.
- Η κατάσταση απαιτεί, να γίνει ο καθένας μας, ένας νέος Μακρυγιάννης!!
- Το λέει άλλωστε και ο ποιητής:
Μπαρμπαγιάννη Μακρυγιάννη
πάρε μαύρο γιαταγάνι,
και έλα στη ζωή μας πίσω
το στραβό να κάνεις ίσιο.

Τρίπολη 28-09-2011
Τάσος Παπαζαχαρίας

Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com