Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 15:10

Στ. Στραβόλαιμος: "Οι αθλιότητες περί φούσκας ΠΑΣΟΚ"

Γράφτηκε από την

 

Γιάννης Δατσέρης, τωρινός επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Με συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ FM ο απίθανος αυτός τύπος αποδεικνύει το πόσο μισητό είναι για την αφεντιά του το ΠΑΣΟΚ.

Ο αθεόφοβος και αμετροεπής όψιμος Πασοκολόγος, δήλωσε ότι «υπήρξε στην Μεταπολίτευση μια περίοδος γενικευμένης φούσκας στη χώρα. Το κόμμα που ιδρύθηκε στη Μεταπολίτευση δημιούργησε τη Μεταπολίτευση και δημιουργήθηκε από τη Μεταπολίτευση. Ήταν και το ίδιο φούσκα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της Μεταπολίτευσης.»

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί για ποιο λόγο έγινε αυτή γενικευμένη απαξιωτική αναφορά του ανθρώπου αυτού και ποιο σκοπό εξυπηρετεί. Όπως και να προσπαθήσεις να το δεις, όπως και να το ερμηνεύσεις, καταλήγεις πάντοτε στο συμπέρασμα, είτε ότι «ο διάβολος δεν είχε δουλειά και …. τα παιδιά του», ή ότι από βαρεμάρα «πετάμε και καμιά μαλ.... έτσι για να περνάει η ώρα». Διαφορετικά δεν εξηγείται το ατόπημα του, για να μη πω καμιά πιο βαριά κουβέντα.

Εκτός κι αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτές τις αθλιότητες και δεν το ξέρω, αλλά και δεν γουστάρω καθόλου να μπω στο τρυπάκι μιας πολιτικής συνομωσιολογίας.

Άκου τι είπε ο μπουρδολόγος Δατσέρης:

- Φούσκα το ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων Ελλήνων.

-Φούσκα το Κίνημα των περιφρονημένων κοινωνικών δυνάμεων που από το περιθώριο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής ήρθαν στην επιφάνεια και είδαν θεού πρόσωπο.

-Φούσκα το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων, του κοινωνικού κράτους, των μεγάλων έργων υποδομής, του ΕΣΥ, της εθνικής συμφιλίωσης.

- Φούσκα η μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και την εμπιστεύτηκε για δεκαετίες η ελληνική κοινωνία.

- Φούσκα το Κίνημα που άλλαξε την Ελλάδα και από ψωροκώσταινα την κατέστησε ισότιμο εταίρο στο σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Φούσκα το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τα στήθια του μπροστά και εξασφαλίζοντας την συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας από τον μηχανισμό στήριξης, την κράτησε όρθια, ζωντανή και δυνάμενη να παλεύει για το μέλλον και την προοπτική της, πληρώνοντας όμως τεράστιο ηθικό και πολιτικό κόστος, δυσανάλογο των ευθυνών που του αναλογούν.

Αυτός ο αμετροεπής, φλύαρος και προπέτης, κυρ Γιάννης, που έχει και το θράσος να εμφανίζεται ως μεγαλοπαράγοντας του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να έχει τρικυμία εν κρανίω για να ξεστομίζει τέτοιες ασχήμιες εναντίον εκατομμυρίων ελλήνων που το εμπιστεύτηκαν διαχρονικά. Οι αδικαιολόγητοι συμψηφισμοί ευθυνών και η ισοπέδωση που επιχειρήθηκε από τον ανιστόρητο τιποτολόγο, δεν έχουν καμιά απολύτως αξία, αφού αποδεικνύουν ότι μυρωδιά δεν πήρε ποτέ του τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ και τι βαθιές ρίζες έχει μέσα στην ελληνική κοινωνία, όσο και αν φαίνεται προσώρας ότι είναι απαξιωμένο.

Κάποιος πάντως να τον μαζέψει ή καλύτερα να τον στείλει από κει που ήρθε. Σιγά τον υπεύθυνο επικοινωνίας. Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς.

Ας έχει πάντως υπόψη του ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε σάπιο είναι, ούτε φούσκα, πολύ δε περισσότερο δεν θα τελειώσει, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με αυτά που κάνουν και όσα λένε να το εξαφανίσουν από τη μνήμη. Δεν πρόκειται να διαγράψουν ποτέ την πολιτική του διαδρομή, δεν θα το καταντήσουν Ένωση Κέντρου ή ΚΟΔΗΣΟ. Η «φούσκα» αυτή άντεξε 38 ολόκληρα χρόνια και θα αντέξει άλλα τόσα. Γιατί παρά τις σημερινές δυσκολίες που περνάει, είναι και παραμένει Κίνημα λαού.

Σταύρος Στραβόλαιμος