Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 00:48

Τις πταίει;

Γράφτηκε από την

Η ολιγωρία των γραφειοκρατών; Η αδηφαγία των εργολάβων ή οι συντεχνιακές προτεραιότητες; Γιατί η δημοπράτηση του έργου αποπεράτωσης του δρόμου Αυλώνα - Σκλαβέικα - Πανόραμα - Καρυές δεν έγινε παρότι προκηρύχθηκε τρεις φορές;

Είκοσι χρόνια συμπληρώνει φέτος ο συνεχής αγώνας των συλλόγων, της Κοινότητας Αυλώνας, της Νομαρχίας Μεσσηνίας, του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να κατασκευασθεί ένας δρόμος-ανάσα στην πιο απομακρυσμένη και πιο αδικημένη περιοχή του νομού. Είκοσι χρόνια συντονισμένων προσπαθειών για να βγουν τα χωριά μας από την αφάνεια και τον μαρασμό. Για να πραγματοποιηθεί το όνειρο δύο γενεών.

Και τώρα που είπαμε επιτέλους να που γίνεται το όνειρο πραγματικότητα, κάποιοι "ελαφρά τη καρδία" θέτουν σε κίνδυνο την αποπεράτωση του δρόμου. Τώρα που η ανάδειξη της Νέδας και η έναρξη ανάπτυξης της περιοχής το απαιτούν. Τώρα που η ανάγκη προφύλαξης της αυθεντικότητας του τοπίου επιβάλλουν την διεύρυνση τέτοιων υποδομών για να οδηγήσουν σε αειφόρες αναπτυξιακές δράσεις. Ηδη στα δύο χρόνια ημιτελούς λειτουργίας του, φάνηκε η τεράστια συνεισφορά του στην προοπτική της περιοχής.

Κύριοι συνυπεύθυνοι: Μην ολιγωρείτε θέτοντας σε κίνδυνο ένα τόσο σημαντικό έργο. Η εποχή μας τιμωρεί λάθος χειρισμούς.

 

Γιώργος Π. Θεοδωρακόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Πτέρης (Σκλαβέικα)


NEWSLETTER