Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 18:54

Επιστολή στον πρωθυπουργό για το φορολογικό νομοσχέδιο

Γράφτηκε από την

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας έστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την εξής επιστολή για το φορολογικό νομοσχέδιο: 

"Μετά τις προτάσεις που σας στείλαμε γύρω από τον ασφαλιστικό μας Οργανισμό για την σωτηρία των Ε.Β.Ε. και του Ταμείου μας, σας διατυπώνουμε και τις απόψεις μας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ήδη ετοιμάζεται να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, που εάν εφαρμοστεί όπως κυκλοφορείται και γράφει ο ημερήσιος Τύπος και ακούγονται οι διάλογοι στην Τ.V. θα αποτελέσει την καρμανιόλα για να μπει η ταφόπλακα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Διότι τα μέτρα αυτά οδηγούν σε αδιέξοδο την μεσαία τάξη, σκοτώνει κυριολεκτικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθηλώνοντας την αγοραστική κίνηση με τα άλλα δυσβάστακτα μέτρα που πάρθηκαν με μειώσεις μισθών και συντάξεων καθυστερώντας έτσι την ανάπτυξη του τόπου. 

Διότι δυστυχώς τα μέτρα αυτά είναι μία από τα ίδια, που προσθέτει νέα φορολογικά βάρη με την καθιέρωση εξωπραγματικών φορολογικών συντελεστών, που εξοντώνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και μάλιστα σε μία εποχή βαθιάς ύφεσης και μεγάλης ανεργίας, που θα την αυξήσει ακόμη περισσότερο με τις επί πλέον αυτές φορολογικές επιβαρύνσεις.

Εκεί που περιμέναμε ένα νέο απλό φορολογικό μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που θα το διέπει η διαφάνεια και η δικαιοσύνη και που θα ήταν αποτελεσματικό με επενδυτικά κίνητρα και προοπτική ανάπτυξης εις βάθος χρόνου τουλάχιστον 7 με 10 χρόνια, για να ελκύσει τον επιχειρηματικό κόσμο να κάνει επενδύσεις, δυστυχώς η προσδοκία αυτή διαψεύστηκε πλήρως από ό,τι ακούγεται, λέγεται και γράφεται! 

Κύριε πρωθυπουργέ, κ.κ. υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, μην απογοητεύσετε τους Ελληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Μη γίνετε αιτία να σπάσει τελείως η σπονδυλική στήλη της πατρίδος μας, που ανέκαθεν στήριζε την εθνική μας οικονομία, αφού το 75% και πλέον του εργατικού δυναμικού της χώρας εργάζονται στις μικρές αυτές επιχειρήσεις και που μπορούν να προσλάβουν επί πλέον προσωπικό εάν είναι ευνοϊκό το κλίμα γι΄ αυτές.

Ηδη με τα μέχρι τούδε μέτρα η μικρομεσαία επιχείρηση φθίνει, απολύει συνέχεια προσωπικό και κατεβάζει ρολά! Ελεος! Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο!

Κ. πρωθυπουργέ,

Πιστεύουμε ότι δεν θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο με τα δεδομένα 

όπως καταγράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που είναι εξωπραγματικά και καταστροφικά για το σύνολο της τάξεως μας, αλλά θα πρυτανέψει η λογική για να στηριχθεί η οικονομία της χώρας με πολιτικές τομές ανακούφισης και με γενναία μέτρα στήριξης για την ανάπτυξη της πατρίδος μας που περνά και μέσα από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, την μεσαία αυτή τάξη, που είναι πράγματι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας Οικονομίας σε εργατικότητα και απασχόληση και τέλος σε ηρεμία του τόπου μας! 

H φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για τον επιχειρηματικό κόσμο είναι ό,τι χειρότερο και άδικο μέτρο, για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεινοπαθούν στην ίδια μοίρα με τους ανέργους για να τα βγάλουν πέρα με το ενοίκιο, ασφαλιστικό ταμείο ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ και που δεν θα επιφέρει τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα που προσδοκάται, αλλά απεναντίας θα δώσετε την δυνατότητα να κάνουν φοροδιαφυγή σε αυτούς που έχουν τον τρόπο διαφυγής λόγω των πολλαπλών κερδών τους. 

Θα ήταν προτιμότερο να αφήνατε το αφορολόγητο των 5.000 χιλιάδων ευρώ και να τους βάνατε ένα πλαφόν καθαρών κερδών τις 10.000 χιλ. και να τους φορολογούσατε με το 20 - 25% τις υπόλοιπες 5.000 χιλιάδες, πληρώνοντας φόρο 1.000 ή 1.250 ευρώ.

Προτιμότερο θα ήταν να μην τους φορολογήσετε, για να μπορέσουν να κρατήσουν τις μικρές επιχειρήσεις τους και να μην πέσουν στην ανεργία, αλλά μπροστά στην κοινή προσπάθεια για την σωτηρία της πατρίδος μας, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν και αυτές.

Κ πρωθυπουργέ,

Αυτά τα δύο φλέγοντα προβλήματα και άλλα τινά ανησυχούν για το αύριο τις Μ.Μ Επιχειρήσεις με τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλετε τα μέγιστα ώστε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα των μέτρων αυτών. 

Διότι ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και αδυνατούν να πληρώσουν τους διάφορους τρέχοντες λογαριασμούς για να επιβιώσει η μικρή επιχείρησή τους, αν και αυτοαπασχολούμενοι! Πολλώ δε μάλλον εάν έχουν 1-2 υπαλλήλους".