Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 09:22

Δαβίλλας κατά Μπούχαλη για τις δηλώσεις σχετικά με το καρναβάλι

Γράφτηκε από την
Δαβίλλας κατά Μπούχαλη για τις δηλώσεις σχετικά με το καρναβάλι

Με αφορμή αγενείς, απαξιωτικές, σφόδρα προσβλητικές και θα μπορούσα να πω ενδεχομένως και προβοκατόρικες δηλώσεις, που έγιναν χθες σε τοπικό κανάλι του νομού από τον θεσμικό παράγοντα του Δήμου Καλαμάτας και μέλος της καρναβαλικής επιτροπής, κ. Μπούχαλη, για το παραδοσιακό Καρναβάλι της Μεσσήνης, έχω να πω τα εξής:

 Οι άνθρωποι που έχουν δημόσιο ρόλο και λόγο πρέπει πριν μιλήσουν να σκέφτονται τι θα πουν και εάν αυτά που θα πουν θα θίξουν και θα προσβάλουν ήθη, έθιμα και πολιτιστικές αξίες εθιμικά κατοχυρωμένες και πανελληνίως αναγνωρισμένες, όπως είναι το παραδοσιακό Καρναβάλι της Μεσσήνης που κουβαλάει ιστορία 153 ετών.

Δυστυχώς ο κύριος Μπούχαλης, ίσως χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να το θέλει, με αυτά που είπε στο εν λόγω κανάλι, ότι δηλαδή το Καρναβάλι της Μεσσήνης τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί και μαραζώσει, προσέβαλε ευθέως το φιλότιμο και την πολιτιστική ιστορία των συνδημοτών μου, γεγονός που τους γέμισε με πίκρα και ένα μεγάλο "γιατί;"... Μάλιστα ο κύριος Μπούχαλης πλημμυρισμένος από αισθήματα αλτρουισμού για τη Μεσσήνη, είπε πως το Καρναβάλι της Καλαμάτας θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση εκείνου της Μεσσήνης. Σας ευχαριστούμε πολύ, κύριε Μπούχαλη, μας υποχρεώνετε.

Προσωπικά θα σας παρακαλούσα να κάνετε διορθωτική δήλωση που θα αποφόρτιζε την όποια συναισθηματική ένταση προκάλεσαν οι δηλώσεις σας στους συνδημότες μου. Αλλωστε αυτό εάν το κάνετε θα είναι σύμφωνο και με το πνεύμα του πολύ σεβαστού σε μένα αξιότιμου δημάρχου σας κυρίου Νίκα. Ο οποίος με επιστολή του προς το δήμαρχό μας καθώς και στα ΜΜΕ αναγνωρίζει και σέβεται την εθιμική πρωτοκαθεδρία του Δήμου Μεσσήνης στα καρναβαλικά δρώμενα του νομού.

Επιπροσθέτως δε, σε προσωπική μας τυχαία συνάντηση που είχα μαζί του, μου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Καρναβάλι μας και μου υποσχέθηκε πως του ιδίου προεξάρχοντος η Καλαμάτα θα δώσει βροντερό "παρών" στο Καρναβάλι της Μεσσήνης, πράγμα για το οποίο και πάλι τον ευχαριστώ δημόσια.

Κλείνοντας, θέλω ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στο Καρναβάλι της Καλαμάτας. Επίσης να καλέσω ακόμα μια φορά τους αγαπητούς μας συμπολίτες της Καλαμάτας και όλους τους φορείς της πόλης, να έρθουν στο Καρναβάλι της Μεσσήνης, που φέτος ξεκινά από τις 3 Μαρτίου με διάφορα δρώμενα και κορυφώνεται την Καθαρή Δευτέρα, με την καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων, ώστε όλοι μαζί να απολαύσουμε ένα ανανεωμένο παραδοσιακό αλλά και επίκαιρο καρναβαλικό θέαμα.

 

Γεώργιος Δαβίλλας
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Δήμου Μεσσήνης

 


NEWSLETTER