Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 14:48

Αυτή η νοοτροπία πια…

Γράφτηκε από την
Αυτή η νοοτροπία πια…

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο, πρώην πια, μέσος του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, με συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα, προκαλώντας αίσθηση με τις δηλώσεις του και βαραίνοντας περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στο σύλλογο.
Βουρκωμένος, προέβη σε κατηγορίες κατά της διοίκησης και του προπονητή, Γιώργου Δώνη, ο οποίος ήταν, κατά τον ίδιο, η αιτία της κόντρας του με αυτόν και της τελικής αποχώρησής του. Όμως, πρόκειται για μία πράξη που βοηθά την ομάδα ή απλώς μία πράξη εγωισμού από έναν άνθρωπο που λατρεύτηκε σαν θεός από τους οπαδούς της;
 
Η αποχώρηση και οι δηλώσεις αυτές έρχονται στο χειρότερο σημείο για τον ΠΑΟΚ, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές κλίμα διχασμού ανάμεσα στην ομάδα και τους οπαδούς της, καθώς και ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται να στηρίζει τον Δώνη. Κι αυτό γιατί βρίσκεται σε μία εποχή επαναδημιουργίας και πολλών αλλαγών, με καινούρια διοίκηση από το καλοκαίρι, νέα οικονομικά δεδομένα και μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Η βοήθεια που έχει παράσχει μέχρι τώρα ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο δείχνει να είναι καταλυτική για το μέλλον του, διότι δε θα χρειαστεί να κοιτάξει πίσω του στο μέλλον για τα οικονομικά του, αλλά φαίνεται να δημιουργεί και μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια, μέχρι και πορείες στην Ευρώπη και ανταγωνισμό απέναντι στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης της επόμενης σεζόν. Και τώρα αυτή η ιστορία έρχεται να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ ξανά σε πισωγυρίσματα. Διότι, είναι επίσης φοβερή η σύγκρουση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Δώνη και οπαδούς, με αποκορύφωμα τους τραμπουκισμούς και τις αποδοκιμασίες κατά του Έλληνα προπονητή, την Κυριακή, μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και το μεσημέρι της Τετάρτης στην Νέα Μεσημβρία, μετά τη συνέντευξη του «Τσε», όπως τον αποκαλούσαν.
 
Σύμφωνοι, ήταν ένας παίκτης που πρόσφερε πολλά στον ΠΑΟΚ την πενταετία που παρέμεινε στην Τούμπα. Βέβαια εξελίχθηκε σε ένα από τα σύμβολα της ομάδας και έναν παίκτη που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ από οποιονδήποτε φίλαθλο. Εννοείται πως ο χαρακτήρας του ήταν αυτός που τον ξεχώριζε από τους υπολοίπους και η προσωπικότητά του ήταν αυτή που ενέπνεε συμπαίκτες και φιλάθλους σε δύσκολες στιγμές. Όντως, είχε το στίγμα του ηγέτη, που λίγοι έχουν πάνω τους σήμερα. Εφόσον, όμως, δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση και ο προπονητής, εύλογα όπως αποδεικνύεται, δεν τον προτιμά, ποιος ο λόγος της αντίδρασής του; Έπρεπε να παίζει μόνο και μόνο επειδή ήταν το αγαπημένο παιδί των οπαδών, χωρίς αγωνιστικά κριτήρια; Τι είδους λογική έχει πια αυτή η νοοτροπία, που τη συναντάμε ειδικά στην χώρα μας; Ποιος ο ακριβής λόγος της αποχώρησής του αυτής; Γιατί δημιουργεί τέτοιο άσχημο κλίμα, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα της ομάδας, αν όντως την αγαπάει «στη ζωή και στο θάνατο», όπως δήλωσε;
 
Συμπερασματικά, η ιστορία αυτή είναι αυτή που βυθίζει τον ΠΑΟΚ σε παλαιότερες καταστάσεις, που τον απομακρύνουν από το φιλόδοξο σχέδιο του ιδιοκτήτη του, που έχει όλες τις προοπτικές να πετύχει και να κάνει πανευτυχείς και υπερήφανους τους φιλάθλους του. Ποιος ο ρόλος, τελικά, του Γκαρσία, σε όλο αυτό το σκηνικό; Γιατί, ενώ όλα πάνε καλά και με προϋποθέσεις για βελτίωση, οι οπαδοί, με την νοοτροπία και τις πράξεις τους, γυρίζουν πίσω την ομάδα και παρουσιάζουν αυτές τις «αυτοκτονικές» τάσεις; Όλα αυτά θα τα δούμε εν καιρώ, όταν πια θα έχει λήξει αυτή η κρίση. Πάντως, το εύκολο θύμα στην κρίση του ΠΑΟΚ, που περιέργως δεν είναι οικονομική, χωρίς να είμαστε σίγουροι αν φταίει κιόλας, έχει όνομα: Γιώργος Δώνης.
 
Ραφαήλ Αλαγάς


NEWSLETTER