Δευτέρα, 27 Μαϊος 2013 15:40

Ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Αγίους Αναργύρους

Γράφτηκε από την

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο  "Σπύρος Αποστόλου" στους Αγίους Αναργύρους ημερίδα με θέμα "Αναπτυξιακές πολιτικές και πρωτοβουλίες της Ε.Ε. και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

 

 Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης στήριξε αυτη την δράση, ο οποίος προσφώνησε την εκδήλωση.  Η ανταπόκριση του κόσμου ηταν πολύ θετική. Οι πολίτες στήριξαν με την παρουσία τους αυτή την ημερίδα. Ειναι πολυ θετικό και δημιουργικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος, το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ροδή Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ο Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άρης Περουλάκης καθώς και ο Καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές.

Μετά απο τις εισηγήσεις ακολούθησε επικοδομητικη συζήτηση με τους πολίτες.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι τέτοιες ημερίδες θα λάβουν χώρα  και σε άλλους δήμους του λεκανοπεδίου.

Η εκδήλωση εντάσσεται  στις δράσεις για την επέτειο της 9ης Μαΐου "Ημέρα της Ευρώπης" και αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός μοντέλου ενημέρωσης και διαλόγου με τους πολίτες, αφού το 2013 έχει ανακηρυχθεί το Ευρωπαϊκό Ετος Πολιτών.

Γιώργος Κουλουράς