Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 16:28

Αποκλεισμός ραδιοφώνων από εκδήλωση για τα ΜΜΕ

Γράφτηκε από την
Αποκλεισμός ραδιοφώνων από εκδήλωση για τα ΜΜΕ

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Εκτορα Τσατσούλη  Εκτελεστικό Διευθυντή του "Καλαμάτα:21"

Με χαρά διάβασα στον ημερήσιο Τύπο για την εκδήλωση που θα γίνει για το "Καλαμάτα:21" με θέμα "ΜΜΕ - Πολιτιστική Πρωτεύουσα", την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Η χαρά μου όμως κράτησε λίγο διότι μεταξύ των εκλεκτών συμμετεχόντων διαπίστωσα την παντελή απουσία εκπροσώπων των ραδιοφώνων της πόλης. Συγχαρητήρια λοιπόν, κύριε Τσατσούλη, για τον αποκλεισμό των ρ/σ (ουδέν μεμπτό βεβαίως για τους προσκληθέντες). Αξιος ο μισθός σας, των 70.000 ευρώ ετησίως.

Κύριε Τσατσούλη, μάλλον θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής: 1) Tο ραδιόφωνο είναι ΜΜΕ. 

2) Η πόλη της Καλαμάτας έχει ραδιοφωνικούς σταθμούς με αρκετές χιλιάδες ακροατές. 

3) Ακόμη και σήμερα το ραδιόφωνο αποτελεί προσφιλές μέσον επικοινωνίας πολλών συμπολιτών μας (και μέσω του Ιnternet). Μίλησα με συναδέλφους οι οποίοι όχι μόνο δεν προσκλήθηκαν, αλλά είχαν πλήρη άγνοια για το θέμα. Και εννοείται πως δεν εκπροσωπώ κανέναν. 

Θα ήθελα ακόμη να σας πληροφορήσω ότι στην πόλη μας υπάρχουν και άλλα social media. Επίσης κυκλοφορούν 3 επιπλέον μηνιαία περιοδικά. Δεν γνωρίζω αν προσκλήθηκαν κάποιοι συμπολίτες μας από όλα αυτά τα μέσα (μακάρι να έχει συμβεί).

Κύριε Τσατσούλη, την ώρα που εκατομμύρια Ελληνες είναι άνεργοι και 600 συμπολίτες μας στριμώχνονται για 47 θέσεις εργασίας για 8μηνη σύμβαση στην Καθαριότητα, η 70.000 ευρώ ετήσια αμοιβή σας (όπως ανακοινώθηκε επίσημα στον τοπικό Τύπο) μάλλον δεν είναι αρκετή για να κάνετε (μετά από 8 μήνες) μια σωστή και ολοκληρωμένη χαρτογράφηση των ΜΜΕ της Καλαμάτας. Να μιλήσουμε για αμέλεια; Από έναν σύγχρονο manager των 70.000 ευρώ; Να υποθέσουμε αποκλεισμό μέσων και ανθρώπων με ''άνωθεν'' εντολές; Συνηθισμένο φαινόμενο στην πατρίδα μας και πολύ περισσότερο στην πόλη μας, αλλά μάλλον δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Εκτός αν πιστεύετε εσείς και οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι ότι το "Καλαμάτα:21" είναι μια υπόθεση που αφορά λίγες οικογένειες και όχι το σύνολο των πολιτών της Καλαμάτας. 

Διακηρύσσετε βέβαια ότι το "Καλαμάτα:21" είναι το μεγάλο στοίχημα της πόλης. Τα αποτελέσματα όμως της δικής σας έρευνας είναι απογοητευτικά ως προς την ενημέρωση και τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την υπόθεση. Εχετε καταφέρει να εμπνεύσετε (στις επιλεγμένες ομάδες εργασίας) λιγότερο από το 0,1% του πληθυσμού της Καλαμάτας. Ψάχνετε εξήγηση; Γιατί ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο Κ:21; Ακόμη μια σοβαρή υπόθεση κλεισμένη σε πολιτικά γραφεία με απευθείας αναθέσεις και εντολοδόχους υπαλλήλους; 

Πίστευα ότι τα κακά παραδείγματα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας θα σας έδιναν το έναυσμα για καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος, με μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς το κοινό δημοκρατικό αίσθημα. 

Και δυο απορίες; 

1) Tι λένε για όλα αυτά οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων; 

2) Γνωρίζετε ότι το Κοινωνικό Ιατρείο αναζητά εθελοντές; Εσείς (οι προνομιούχοι υψηλόμισθοι του Κ:21) που μας ''διδάσκετε'' πώς θα γίνουμε πρωτεύουσα του πολιτισμού, μήπως να δίνατε πρώτοι το καλό παράδειγμα;

 

Νίκος Κουρής 

Ραδιοφωνικός παραγωγός 

 


NEWSLETTER