Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 14:26

Ηλίας Σακελλαριάδης: Προτείνω Τσίπρα

Γράφτηκε από την
Ηλίας Σακελλαριάδης: Προτείνω Τσίπρα

Ως ενεργός πολίτης έχω έντονο προβληματισμό για τις επερχόμενες εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη. Η χώρα βρίσκεται σε ιστορική καμπή και εμείς οι πολίτες έχουμε να κάνουμε μια πολύ δύσκολη επιλογή. Μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να παραθέσω τους προβληματισμούς μου σαν δημόσιο πρόσωπο, ως οφείλω.

Σήμερα όλοι οι Ελληνες πληρώνουμε τις αμαρτίες 40 χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Μίζες από ανθρώπους που τους αναθέσαμε τη διαχείριση του κράτους, δισεκατομμύρια δημόσιου χρήματος μπήκαν στις τσέπες τους, διαπλοκή και πελατειακό κράτος διέλυσαν τη δομή της χώρας μας, υγεία, παιδεία, πρωτογενής παραγωγή κλπ.

Και τώρα το ίδιο το σύστημα οι ίδιοι πολιτικοί που το υπηρετούν, μας ζητούν και πάλι να τους εμπιστευθούμε. Πάλι διαφθορά. Πάλι μίζες. Πάλι πελατειακό κράτος. Θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Οχι βέβαια.

Η επιλογή να ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ γεννά πολλά ερωτηματικά. Με μια πρώτη σκέψη θα έλεγα να μην ψηφίσουμε ούτε αυτόν, γιατί από όσα είπε προεκλογικά, λίγα πράγματα έκανε. Μήπως είναι κι αυτός μια απ' ίδια; 

Αλλη επιλογή θα ήταν να ψηφίσουμε μικρά κόμματα. Τα μικρά όμως κόμματα, χωρίς παρεξήγηση για τους φίλους που για ιδεολογικούς λόγους ψηφίζουν μικρά κόμματα, δεν έχουν κυβερνητική προοπτική, κάποια δε απ' αυτά ούτε ιδεολογικό υπόβαθρο (π.χ. Ποτάμι). Ας μην πάει χαμένη η ψήφος μας στα μικρά κόμματα.

Μια ακόμη επιλογή είναι να μην πάμε να ψηφίσουμε, αφού δεν μας εκφράζει απόλυτα κανένας. Αν όμως δεν πάμε εμείς οι προβληματισμένοι πολίτες, να ψηφίσουμε, τότε θα πάνε οι άλλοι, οι προνομιούχοι, οι διαπλεκόμενοι, οι κρατικοδίαιτοι και βολεμένοι με το φαύλο καθεστώς των τελευταίων 40 χρόνων και θα μας γυρίσουν πίσω στο αμαρτωλό παρελθόν.

Αναλογιζόμενος όλα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία και τον χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, να κυβερνήσει τη χώρα, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρει. Γιατί είναι καθαρός και έδωσε μια πραγματικά δύσκολη αλλά και άνιση μάχη με με όλους

Σκεφθείτε πολύ.

Η απόφασή μας θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας.

 

Ηλίας Σακελλαριάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Οιχαλίας


NEWSLETTER