Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 19:03

Επιστολή Καραμπάτου στο Νίκα για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από Γεώργιος Καραμπάτος

Κύριε Δήμαρχε,
Για μία ακόμη φορά, η επιχειρηματική κοινότητα βρίσκεται μπροστά σε μια άδηλης έκβασης αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών της περιοχής μας… Αναφερόμαστε στην απόφαση να ανατεθεί, με τη διαδικασία του επείγοντος, σε εργολάβο, η μεταφορά των σκουπιδιών της πόλης, λόγω των γνωστών κινητοποιήσεων της «Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο», που αποκλείουν πλέον την επεξεργασία των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα με το σύστημα RAM.
Η ανησυχία πολιτών και επιχειρηματιών οφείλεται:
Στο ενδεχόμενο το σύστημα περισυλλογής και μεταφοράς να εμφανίσει αδυναμίες και να δούμε και πάλι τους δρόμους της πόλης γεμάτους σκουπίδια.
Στην πιθανότητα καύσωνα, που προφανώς επιδεινώνει το όποιο πρόβλημα παραμονής των σκουπιδιών σε ανοιχτούς χώρους.
Στο γεγονός, ότι βρισκόμαστε στα μέσα μιας κρίσιμης τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας υπάρχουν ήδη προβλήματα ποιότητας ζωής, λόγω των απεργιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των περικοπών, που προκαλούν, ενώ η διατήρηση μιας ποιοτικής εικόνας είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη και την περιοχή μας, ως προορισμό.
Στο γεγονός, ότι ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητας πού θα μεταφέρονται τα σκουπίδια της περιοχής μας, ακόμη και αν υπάρξουν δεσμεύσεις στη σχετική σύμβαση.
Επί πλέον, η συγκεκριμένη λύση συνεπάγεται σημαντική δαπάνη για το Δήμο σε περίοδο ισχνών αγελάδων.
Δεδομένου, ότι το σύστημα RAM είναι σε λειτουργία -και μάλιστα όπως πληροφορούμεθα το τελικό προϊόν είναι αποδεκτό- η πιο λογική αντιμετώπιση θα ήταν να συνεχίσει να λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα (π.χ. 3 μήνες) ακόμη, δεδομένου μάλιστα ότι σύντομα ανατίθεται η σχετική μελέτη διαχείρισης απορριμμάτων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και θα υποδείξει κατάλληλη οριστική λύση.
Κλείνοντας την παρούσα, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, εκπροσωπώντας τα μέλη μας, ότι σε σοβαρά και επείγοντα ζητήματα, όπως το συγκεκριμένο, θα ανέμενε κανείς οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών οργάνων του Δήμου να λαμβάνονται μετά από κοινή επεξεργασία και να βρίσκουν σύμφωνες όλες τις εκπροσωπούμενες δημοτικές παρατάξεις. Η εμμονή σε προγραμματικές εξαγγελίες και η μη ρεαλιστική αντιμετώπιση των θεμάτων μόνο απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει στους δημότες.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


NEWSLETTER