Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 18:15

"Τα κρανία της Κονεμάρα": Τολμηρή προσέγγιση και υψηλή αισθητική 

Γράφτηκε από την

Σε ό,τι έχουμε δει, στη μέχρι τώρα δουλειά του Πέτρου Κλάδη κυριαρχεί απόλυτα η ποιότητα, η υψηλή αισθητική, η λιτή φόρμα, η τολμηρή προσέγγιση και ο σεβασμός στο πρωτότυπο έργο. Οι ευφυέστατες και πρωτότυπες λύσεις, τόσο στη σκηνοθεσία, όσο και στη σκηνογραφία, επικυρώνουν για μια ακόμα φορά το σπάνιο ταλέντο του!

Καταφέρνει εντέχνως να μείνει στην ουσία του έργου, αποφεύγοντας την όποια «φλυαρία» και υπερβολή! Με όσα λοιπόν προανέφερα, και αυτή η παράσταση -«Τα κρανία της Κονεμάρα»-, δεν αποτελεί έκπληξη για μας τους θεατές ως προς το αποτέλεσμα, αφού έχουμε ήδη την εγγύηση αυτού του διαπιστευμένου πια, υπερταλαντούχου ατόμου! Εμείς απλώς, αφηνόμαστε και πάλι -εν λευκώ- στη μαγεία και το ταξίδι…

Αυτή η όμορφη «παρέα», από την οποία αποτελείται ο θίασος, στέκεται επάξια -και με το παραπάνω- στο ύψος των περιστάσεων, αναδύοντας αυτό το ζεστό κλίμα και την αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους! Με απαράμιλλο πάθος και συνέπεια για αυτό που καλούνται να φέρουν εις πέρας, καθηλώνουν με την ερμηνεία τους το θεατή, σε όλη τη διάρκεια της παράστασης!

Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με τη «Μέθεξη», στην πρώτη τους παράσταση «Η φάρμα των ζώων» (G. Orwell) -στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ- και έτσι κατάφερα να γευτώ από κοντά όλο αυτό το κλίμα που σας περιέγραψα παραπάνω και τους ευχαριστώ με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά!!!

Παρακολούθησα την παράσταση την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω ένα άλλο γεγονός που μου έκανε πάρα πολύ θετική εντύπωση! Ηταν η παρουσία του μητροπολίτη μας Χρυσοστόμου, που παρακολούθησε μέχρι το τέλος αυτή την τολμηρή -κατά τη στενή οπτική- παράσταση και μου έδωσε μια ακόμα αφορμή να ελπίζω ότι ο πολιτισμός, απ’ όποιο πεδίο κι αν προέρχεται, θα συνεχίσει να υπάρχει και να διαιωνίζεται, αρκεί να βρίσκεται σε χέρια άξιων και ακομπλεξάριστων ατόμων!

 

Βασιλική Κατέρη

Εικαστικός