Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 09:16

Μαρμελάδα φράουλα. Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά (picts)

Γράφτηκε από την

 

Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά. Συσκευάζεται σε γυάλινα βαζάκια και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απογειώσει τα πάντα. 

Τον Απρίλιο και τον Μάιο οι φράουλες είναι στα φόρτε τους! Βρίσκονται σε αφθονία σε λαϊκές αγορές και η τιμή τους είναι πιο φτηνή από οποιαδήποτε άλλη εποχή. 

Οι πιο νόστιμες είναι οι μαγιάτικες, οι υπαίθριες, οι μικρές. Απίστευτα αρωματικές. Γι' αυτό βιαστείτε να φτιάξετε την πιο αρωματική σπιτική μαρμελάδα...

Αναδεικνύεται εξαιρετικά πάνω σε φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί για αχτύπητο πρωινό αλλά και σε επιδόρπια. Μην τυχόν και δεν τη δοκιμάσετε στο γιαούρτι, το τέλειο topping! 

Μπαίνει ακόμα σε τούρτες, βάφλες, κρουασάν, κρέπες. Η δικιά μου πρόταση είναι για πάστα φλώρα. Μοναδική απόλαυση! 

Μην αγχώνεστε, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Σας τον προφέρουμε όσο πιο αναλυτικά γίνεται!

 

Υλικά

1 κιλό φράουλες

600 γρ. ζάχαρη

1/4 φλ. χυμό λεμόνι

3-4 βανίλιες

 

 

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες που πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι ή με τον πολυκόφτη (ανάλογα πως θέλουμε να βγει η μαρμελάδα μας)

Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο. Αναμιγνύονται.

Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, στην αρχή σε σιγανή φωτιά. Αφού πάρει βράση και ξαφρίσουμε προσεκτικά δυναμώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Κατά το τέλος προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού και τις βανίλιες. Μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 105°  και να πήξει (να πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι). 

Καυτή όπως είναι την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και μετά  αποθηκεύουμε σε ξηρό, σκοτεινό μέρος. Μετά το άνοιγμα  διατηρούμε τη μαρμελάδα μας στο ψυγείο.

 

Μπορείτε να τη μοιραστείτε και να τη γευθείτε!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!