Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 10:09

Κρέπες που μπορούν να τυλίξουν τα πάντα!

Γράφτηκε από την
Κρέπες που μπορούν να τυλίξουν τα πάντα!

Εκπληκτικό πρωινό για τα παιδιά, αλλά το αγαπούν και οι ενήλικες. Ιδανική λύση για συνοδευτικό ή ακόμη για κυρίως πιάτο ως ελαφρύ γεύμα… για παρέες, για κεφάτες βραδιές ή για «σουαρέ» στη βεράντα. 

Για κάτι γρήγορο και γευστικό γλυκό ή αλμυρό - παντός εποχής... οι παραλλαγές πολλές! Ο καθένας μπορεί να φτιάξει την κρέπα του όπως θέλει... 

Αλλάξτε τα υλικά, για να ταιριάζουν με τις προτιμήσεις σας

 

 

 

ΥΛΙΚΑ - ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΡΕΠΑΣ

  • 1 κιλό γάλα φρέσκο -  4 αυγά
  • ½ ποτήρι νερού λάδι (150 γρ. περίπου)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη -1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
  • Αλεύρι όσο πάρει

     

    Σε ένα  μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, ζάχαρη - χτυπώντας συνεχώς να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι και το λάδι (βάζουμε το λάδι στη ζύμη και δεν λαδώνουμε το τηγάνι παρά μόνο στην πρώτη κρέπα). Να γίνει ένας αραιός χυλός . Αν χρειαστεί  αυξομειώνουμε το γάλα ή το αλεύρι.

    Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει προσέχοντας να λαδωθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Μας ενδιαφέρει να λαδωθεί η επιφάνεια του τηγανιού για να μη κολλήσουν οι κρέπες. Στο τηγάνι που καίει ρίχνουμε φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού σε λεπτό στρώμα. Έχουμε χαμηλή φωτιά να ψηθούν χωρίς να καούν. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετούμε σε πιατέλα για γέμισμα.

    Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η ποσότητα που θα ρίχνουμε από το μείγμα στο τηγάνι εξαρτάται από το μέγεθος της κουτάλας αλλά και από το τηγάνι που επιλέξαμε. Φτιάχνοντας τη πρώτη κρέπα θα καταλάβετε αν πρέπει να ρίξετε περισσότερο ή λιγότερο.

 

 

     

 

 

Μεταφέρετε τις κρέπες σε πιάτο, προσθέστε μαρμελάδα ή μέλι ή σοκολάτα, ζάχαρη, φρούτα, παγωτό ή ό,τι άλλο σας αρέσει, τυλίξτε ή διπλώστε και έτοιμες!!!

 

 

 

 

Κρέπες με μπέικον και τυρί

ΥΛΙΚΑ

  • 10 κρέπες 
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 10 φέτες τυρί-10 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο - Λίγο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε σε κάθε κρέπα 1 φέτα ζαμπόν-1 φέτα τυρί (αν θέλουμε και περισσότερα υλικά) και τις διπλώνουμε Σε ρολό. Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Προσοχή όταν τυλίγουμε τις κρέπες  -χρειάζεται σφιχτό τύλιγμα.

Περιλούουμε με κρέμα γάλακτος-λίγο βούτυρο σε κομματάκια και τυρί τριμμένο.

Ψήνουμε να λειώσουν και να γκραντιναριστούν τα τυριά.

 

 

 

 

 

 

Κρέπα (μπουρεκάκι)  με σπανάκι

Υλικά και τρόπος παρασκευής

10 κρέπες

Για τη γέμιση: Σπανάκι χοντροκομμένο, Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένα, αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο-άνηθος ψιλοκομμένος, τυρί τριμμένο - κρέμα γάλακτος - 1 αυγό ωμό

Για το τηγάνισμα: 1 αυγό ωμό – αλεύρι - φρυγανιά

 

Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι-κρεμμύδι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι, άνηθο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε. Όταν πιεί τα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τα τυριά, το αυγό και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε το μείγμα σπανακιού -προσθέτουμε αλατοπίπερο αν θέλουμε- και το λειώνουμε στο multi να γίνει σαν πουρές. Γεμίζουμε τις κρέπες. Τις  βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι-τις περνάμε αυγό-φρυγανιά- αυγό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να τις σκεπάζει.

 

 

 

Μάθετε πώς διατηρούμε τις κρέπες...

Μπορείτε να ετοιμάσετε τις κρέπες και να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Πρώτα τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα. Τις βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

 

 


NEWSLETTER