Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 11:20

Ο νεαρός σεφ Δημήτρης Καρανικόλας στη 17η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου

Γράφτηκε από την

"Η ελληνική φύση στο πιάτο μας" είναι ο τίτλος του μενού των τριών πιάτων που θα παρουσιάσει ο σεφ Δημήτρης Καρανικόλας, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, στη 17η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου "Mediterranea 17", που διοργανώνεται στο Μιλάνο, από τις 22 έως τις 26 Οκτωβρίου.

 

Ο νεαρός σεφ, ο οποίος έχει επιλεγεί από την ειδική διεθνή επιτροπή της Μπιενάλε για να εκπροσωπήσει τη Θεσσαλονίκη στον τομέα της γαστρονομίας, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι επέλεξε φαγητά χαρακτηριστικά της βορειοελλαδίτικης, αλλά και ευρύτερα της ελληνικής κουζίνας.

Το ορεκτικό του θα είναι "cheesecake ελληνικής σαλάτας" που είναι, όπως είπε, "σήμα κατατεθέν" σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια θα σερβίρει εξοχικό με αρνί, πατάτες, κασέρι και δεντρολίβανο, ένα πιάτο που "όλοι το τρώνε στη Θεσσαλονίκη". Το επιδόρπιο θα είναι ρεβανί Βέροιας, σε μια δική του εκδοχή με πορτοκάλι και γιαούρτι.

Ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι δεν μπήκε στη διαδικασία να δώσει περισσότερη έμφαση στην παρουσίαση των πιάτων του, λόγω της συμμετοχής σε μια καλλιτεχνική διοργάνωση όπως η Μπιενάλε. "Πάντα ήμουν την άποψης ότι το πιάτο είναι ο πίνακας και ο μάγειρας πρέπει να ζωγραφίσει" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Μπιενάλε διοργανώνεται από την Arci Nazionale (Δήμος Μιλάνου), στη Fabbrica del vapore in via procaccini 4, όπου θα αναπτυχθούν οι εικαστικές εκθέσεις και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις. Η παρουσίαση του Δημήτρη Καρανικόλα προγραμματίστηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα.

Ο γενικός τίτλος της Μπιενάλε, που επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Αντρέα Μπρουτσιάτι, είναι "No Food's Land" και θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από 20 χώρες. Το κοινό θα μπορέσει να παρακολουθήσει έργα visual art, κινηματογραφικές ταινίες, να διαβάσει βιβλία, να δει παραστάσεις, να ακούσει μουσική, να δει προτάσεις μόδας, αλλά και να δοκιμάσει φαγητό από νέους σεφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ