Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 11:19

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Γράφτηκε από την
Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Εύκολοι, νόστιμοι και αφράτοι, με πλούσιο άρωμα βουτύρου για τις γιορτές και όχι μόνο!

Με μπόλικο αμύγδαλο που πείθει ακόμα και όσους δεν τους έχουν αδυναμία.

Υλικά: 1 κιλό φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα, 1 βανίλια, 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ, 1 1/4 φλυτζάνι  ζάχαρη, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα (τη λιώνουμε στο κονιάκ), 1 αυγό, 2 κιλά αλεύρι μαλακό, ανθόνερο, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ για 5-6 λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και δουλεύουμε ξανά για 2-3 λεπτά, για να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε στο μείγμα του βούτυρου το κονιάκ με τη σόδα, τα αμύγδαλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε ζωηρά. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα, ενώ αναμειγνύουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, για να αρχίσει να “σταθεροποιείται” το μείγμα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε. Τους ψήνουμε στους 175-180°C για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από κάτω.
Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο, τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Επειτα τους τοποθετούμε σε μια λαδόκολα που έχουμε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη και τους ρίχνουμε χωρίς τσιγκουνιές ζάχαρη άχνη και από πάνω. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα κοσκινίζοντας κάθε στρώση με άχνη.

Να έχετε όμορφες γιορτές με υγεία και… αρκετή δόση από γλυκές στιγμές.

Καλή επιτυχία!


NEWSLETTER