Τρίτη, 03 Μαϊος 2016 13:19

Κέικ με κακάο... για απόλαυση στη στιγμή!

Γράφτηκε από την
Κέικ με κακάο...  για απόλαυση στη στιγμή!

 

Ένα πανεύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο κέικ. Ιδανικό να συνοδεύσει το πρωινό σας, το κολατσιό του παιδιού σας, ακόμα και το απογευματινό σας καφεδάκι!

Υλικά: 1 φλ. τσαγιού λάδι, 2 κοφτά φλ. τσαγιού ζάχαρη, 5 αυγά, 1 βανίλια, 1 πρέζα αλάτι, 2 φλ. τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο, μισό φλ. τσαγιού γάλα.

Για το γλάσο: 100 γραμ. κουβερτούρα, 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά βούτυρο.

Εκτέλεση: Χτυπάμε για λίγα λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη, και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα λίγο από το  μείγμα.

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε το κακάο. Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο στο μείγμα του κέικ που κρατήσαμε. Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο. Κουταλιά κουταλιά το αδειάζουμε στην φόρμα κάνοντας σχέδια με το κουτάλι. Σκεπάζουμε με το ανοιχτόχρωμα μείγμα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια, ψήνουμε στους 175΄ βαθμούς στις αντιστάσεις,  σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Για το γλάσο: Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε πότε. Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει και το περιχύνουμε με το γλάσο του. 

Καλή σας απόλαυση! 

 


NEWSLETTER