Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 11:08

Λαλάγγια Μανιάτικα

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Τρώγονται πασπαλισμένα με ζάχαρη ή μέλι ως γλύκισμα αλλά και αλμυρά με τυρί και χοντρολιές για κολατσιό. Με λάδι, αλεύρι και αβγό, υλικά που δεν έλειπαν από κανένα μανιάτικο σπίτι,…
Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 10:08

Παραδοσιακές δίπλες (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Συνήθως, οι δίπλες φτιάχνονται για να γιορταστεί ένα γεγονός το οποίο επιθυμούμε να επαναληφτεί - να "διπλώσει" όπως λένε. Σερβίρεται σε όλες τις γιορτές - χαρές της ζωής.
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 06:57

Βασιλόπιτα, για το καλό του καινούργιου χρόνου...

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Αφράτη, αρωματική, νοστιμότατη, με πλούσια υφή. Σας την προτείνω, όχι μόνο σαν Βασιλόπιτα αλλά και σαν ιδιαίτερα νόστιμο κέικ, ιδανικό για ένα θρεπτικό πρωινό.
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 06:57

Μελομακάρονα... Με ή χωρίς σοκολάτα

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Τα βουτήξαμε σε ένα σιρόπι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και ανακαλύψαμε ότι του πάει πολύ, αλλά και σε σοκολάτα! Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα απολαύσετε...
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 21:33

Χριστουγεννιάτικη σοκολατόπιτα, μόνο με 5 υλικά!

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Ένα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές... ή μετά από ένα Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα γίνει η αγαπημένη σου!
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 08:01

Χριστουγεννιάτικο «δέντρο» από υλικά που δεν φαντάζεστε!

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Εχετε «κουραστεί» με τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα που φτιάχνετε κάθε χρόνο στο σπιτικό σας; Φτιάξετε ένα διαφορετικό, από υλικά που τρώγονται.
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 11:19

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Εύκολοι, νόστιμοι και αφράτοι, με πλούσιο άρωμα βουτύρου για τις γιορτές και όχι μόνο! Με μπόλικο αμύγδαλο που πείθει ακόμα και όσους δεν τους έχουν αδυναμία.
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 09:38

Μια γεύση απ' τα παλιά... Κουταλίδες με μέλι ή ζάχαρη

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Μια μικρότερη έκδοση της τηγανίτας –ποσότητα αντίστοιχη με μια κουταλιά της σούπας ζυμάρι. Τρώγονται ζεστές εξίσου ευχάριστα σ’ ένα πλούσιο πρωινό, αποτελεί εξαιρετικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα και συνοδεύει…
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 12:02

Μπακαλιάρο τσιλαδιά... έχετε φτιάξει ποτέ;

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Βακαλάος τσιλαδιά ή «του λαδιού». Συνταγή από την Καλαμάτα που κολυμπάει στο λάδι!
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 10:22

Ελιές αχάραχτες | θρουμπάτες

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Το μυστικό είναι να μην τις χαράζουμε... Δεν έχει καθόλου κόπο, μόνο που θέλει την υπομονή μας.
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 13:44

Μελιτζανάκι γλυκό

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Η ΜΕΛΙ-τζάνα δεν τρώγεται μόνο αλμυρή! Ένα από τα καλύτερα γλυκά του καλοκαιριού που συνοδεύει θαυμάσια τον ελληνικό καφέ.Είναι λίγο μπελαλίδικο, όμως αξίζει τον κόπο.
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 09:16

Μαρμελάδα φράουλα. Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά (picts)

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά. Συσκευάζεται σε γυάλινα βαζάκια και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απογειώσει τα πάντα.
Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 20:10

Γαλατόπιτα ξεσκέπαστη

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Μια από τις πιο δημοφιλής πίτες στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η γαλατόπιτα! Το γλυκό της Τυρινής. Πρώτη ύλη για αυτήν είναι το γάλα και τα αυγά. Πασπαλισμένη με…
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 07:48

Αβγά πολύχρωμα, βαμμένα με κλωστές

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Οι τεχνικές και οι μέθοδοι βαφής και διάκοσμου των πασχαλινών αυγών αμέτρητες. Εμείς ωστόσο εφέτος επιλέξαμε ακόμη μια τεχνική για το βάψιμο των αβγών που γίνεται κατά παράδοση τη Μεγάλη…
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 13:18

Τσουρέκι (βήμα προς βήμα)

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Καταναλώνεται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, όμως έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις ημέρες της Λαμπρής. Η επιλογή μας επικεντρώθηκε στα μαστιχωτά με δυνατό άρωμα από μαχλέπι, μαστίχα και κακουλέ.…
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 10:36

Γαρίδες σαγανάκι, απόλαυση εκ... θαλάσσης!

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Προορίζεται για να μας ανοίξει την όρεξη και να μας προετοιμάσει για την απόλαυση του κυρίως πιάτου!
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 12:19

Ομελέτα με σπαράγγια

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Στην εύφορη γη της Μεσσηνίας τα άγρια σπαράγγια αυτοφύονται και η φύση προσφέρει απλόχερα τους καλύτερους μεζέδες!
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 09:40

3πατη τυρόπιτα... με φέτα, γραβιέρα και γιαούρτι (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο, ό,τι καλύτερο για μια τυρόπιτα! Μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε τραπέζια διότι είναι και ευπαρουσίαστη!!!
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 17:11

Ανοιχτή μανιάτικη τυρόπιτα 

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Ενα από τα γευστικά και φημισμένα πιάτα της Μάνης με φύλλο χωριάτικο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο.
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 14:50

Και το όνομα του πιάτου αυτού... Καγιανάς! (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Φτιάχνεται με ότι βγάζει ο μπαξές. Μπορεί να είναι μια απλή στραπατσάδα με ντομάτες και αβγά ή να προσθέσει κανείς ότι τραβάει η όρεξή του. Στη Μεσσηνίας γίνεται με παστό…
Σελίδα 1 από 4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER