Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 17:46

Πανακότα με μπισκότα σαβαγιάρ και ζελέ

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Aπό τα πιο απολαυστικά επιδόρπια, γευστικό, καλοκαιρινό χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μίξερ, χωρίς ψήσιμο...
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 12:51

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Το ούζο παίζει το δικό του ρόλο... χαρίζει δυνατή γεύση και φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο μας.
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 14:54

Αγκινάρες Μικρομάνης με γέμιση στο φούρνο

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Ξεχειλίζουν λιωμένη παρμεζάνα -παραγεμισμένες με μπεσαμέλ- ενώ μια φέτα μπέικον δίνει ένα υπέροχο τραγανό αποτέλεσμα και η γλύκα τους είναι μοναδική. Σερβίρονται για να ανοίξουν την όρεξη για τα κυρίως.…
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 09:26

Πασχαλινά κουλουράκια

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Αυτή η παραδοσιακή συνταγή σας δίνει περίπου 100 πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια, αρκετά για να δοκιμάσουν όλοι και όχι από ένα...
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 13:50

Μακαρονάδα με μύδια και γαρίδες

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Αξίζει να τη δοκιμάσετε γιατί ο γευστικός συνδυασμός με "άρωμα" από θάλασσα θα σας απογειώσει.
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 10:09

Κρέπες που μπορούν να τυλίξουν τα πάντα!

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Εκπληκτικό πρωινό για τα παιδιά, αλλά το αγαπούν και οι ενήλικες. Ιδανική λύση για συνοδευτικό ή ακόμη για κυρίως πιάτο ως ελαφρύ γεύμα… για παρέες, για κεφάτες βραδιές ή για…
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 10:45

Καλαμάρι ψητό γεμιστό, η θάλασσα στο πιάτο μας!

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Ζουμερά και γευστικά… Απόλαυση δίχως όρια.
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 11:08

Λαλάγγια Μανιάτικα

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Τρώγονται πασπαλισμένα με ζάχαρη ή μέλι ως γλύκισμα αλλά και αλμυρά με τυρί και χοντρολιές για κολατσιό. Με λάδι, αλεύρι και αβγό, υλικά που δεν έλειπαν από κανένα μανιάτικο σπίτι,…
Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 10:08

Παραδοσιακές δίπλες (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Συνήθως, οι δίπλες φτιάχνονται για να γιορταστεί ένα γεγονός το οποίο επιθυμούμε να επαναληφτεί - να "διπλώσει" όπως λένε. Σερβίρεται σε όλες τις γιορτές - χαρές της ζωής.
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 06:57

Βασιλόπιτα, για το καλό του καινούργιου χρόνου...

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Αφράτη, αρωματική, νοστιμότατη, με πλούσια υφή. Σας την προτείνω, όχι μόνο σαν Βασιλόπιτα αλλά και σαν ιδιαίτερα νόστιμο κέικ, ιδανικό για ένα θρεπτικό πρωινό.
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 06:57

Μελομακάρονα... Με ή χωρίς σοκολάτα

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Τα βουτήξαμε σε ένα σιρόπι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και ανακαλύψαμε ότι του πάει πολύ, αλλά και σε σοκολάτα! Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα απολαύσετε...
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 21:33

Χριστουγεννιάτικη σοκολατόπιτα, μόνο με 5 υλικά!

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Ένα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές... ή μετά από ένα Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα γίνει η αγαπημένη σου!
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 08:01

Χριστουγεννιάτικο «δέντρο» από υλικά που δεν φαντάζεστε!

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Εχετε «κουραστεί» με τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα που φτιάχνετε κάθε χρόνο στο σπιτικό σας; Φτιάξετε ένα διαφορετικό, από υλικά που τρώγονται.
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 11:19

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Εύκολοι, νόστιμοι και αφράτοι, με πλούσιο άρωμα βουτύρου για τις γιορτές και όχι μόνο! Με μπόλικο αμύγδαλο που πείθει ακόμα και όσους δεν τους έχουν αδυναμία.
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 09:38

Μια γεύση απ' τα παλιά... Κουταλίδες με μέλι ή ζάχαρη

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Μια μικρότερη έκδοση της τηγανίτας –ποσότητα αντίστοιχη με μια κουταλιά της σούπας ζυμάρι. Τρώγονται ζεστές εξίσου ευχάριστα σ’ ένα πλούσιο πρωινό, αποτελεί εξαιρετικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα και συνοδεύει…
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 12:02

Μπακαλιάρο τσιλαδιά... έχετε φτιάξει ποτέ;

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Βακαλάος τσιλαδιά ή «του λαδιού». Συνταγή από την Καλαμάτα που κολυμπάει στο λάδι!
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 10:22

Ελιές αχάραχτες | θρουμπάτες

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Το μυστικό είναι να μην τις χαράζουμε... Δεν έχει καθόλου κόπο, μόνο που θέλει την υπομονή μας.
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 13:44

Μελιτζανάκι γλυκό

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Η ΜΕΛΙ-τζάνα δεν τρώγεται μόνο αλμυρή! Ένα από τα καλύτερα γλυκά του καλοκαιριού που συνοδεύει θαυμάσια τον ελληνικό καφέ.Είναι λίγο μπελαλίδικο, όμως αξίζει τον κόπο.
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 09:16

Μαρμελάδα φράουλα. Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά (picts)

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά. Συσκευάζεται σε γυάλινα βαζάκια και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απογειώσει τα πάντα.
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 07:48

Αβγά πολύχρωμα, βαμμένα με κλωστές

Γράφτηκε από Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
Οι τεχνικές και οι μέθοδοι βαφής και διάκοσμου των πασχαλινών αυγών αμέτρητες. Εμείς ωστόσο εφέτος επιλέξαμε ακόμη μια τεχνική για το βάψιμο των αβγών που γίνεται κατά παράδοση τη Μεγάλη…
Σελίδα 1 από 5

NEWSLETTER