Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 13:19

Διαβάσεις και αυτοκίνητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ασφαλώς και δεν κομίζουμε "γλαύκα εις Αθήνας" αν γράψουμε ότι πλήθος οδηγών δεν σταματά στις διαβάσεις των πεζών, ορισμένοι μάλιστα γκαζώνουν για να… προειδοποιήσουν τους τολμηρούς που θα αποφάσιζαν να… διεκδικήσουν το δικαίωμά τους. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται ακόμη και στο κέντρο της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα για παράδειγμα να έχει καταργηθεί ουσιαστικά η διάβαση από τον πεζόδρομο της Αριστομένους προς τη Γερμανού.
Η δικαιολογία πάντα είναι ότι… δεν φαίνονται οι διαβάσεις ακόμη και στην έξοδο του κεντρικού πεζοδρόμου προς την Αριστομένους, ενώ λίγο πιο πέρα δεν υπάρχει καθόλου σήμανση, με αποτέλεσμα να γίνεται ένας μύλος με τους πεζούς να διασχίζουν το νέο κόμβο (Νέδοντος και Κροντήρη) ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Φυσικά εκεί που γίνεται μύλος είναι οι αρτηριακοί δρόμοι και η παραλιακή λεωφόρος όπου πολλοί οδηγοί θεωρούν αυτονόητο ότι είναι… αποκλειστικής χρήσης για τα αυτοκίνητα και δεν υποχωρούν με… τίποτε από αυτό. Με νουθεσίες ασφαλώς δεν γίνεται δουλειά και η επιθετικότητα των οδηγών εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία.
Ως εκ τούτου ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν οι κίνδυνοι, είναι να θέσει περιορισμούς με εμπόδια ο Δήμος Καλαμάτας. Εννοείται βεβαίως ότι η μέθοδος δεν θα πρέπει να αποτελεί παγίδα με κίνδυνο να τσακιστούν οι οδηγοί, αλλά τρόπος για να επιβραδύνουν υποχρεωτικά κατά τη διέλευση. Τρόποι υπάρχουν πολλοί αρκεί να γίνει αντιληπτό ότι για την προστασία των πεζών, θα πρέπει να δυσκολευτεί η… ζωή των οδηγών.

Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@elefhteriaonline.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι αντοχές της αποχέτευσης Διατηρητέο σε διάλυση »