Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 18:46

Πύλη εισόδου το αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχολιάζοντας προσφάτως κάποιες σκέψεις για την τοποθέτηση δεματοποιητή σκουπιδιών στη Μακαρία, μεταξύ των άλλων αναφερόμασταν στην άσχημη εικόνα που θα σχηματίζει ο… από αέρος επισκέπτης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το σκουπιδαριό (έστω και... δεματοποιημένο) στην καρδιά του μεσσηνιακού κάμπου για τον οποίο τόσα πολλά έχουν διαβάσει οι επισκέπτες που έρχονται προετοιμασμένοι, δεν είναι και... ό, τι καλύτερο μπορεί να συμβεί.
Η επισήμανση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να επισημάνουμε για μια φορά την εξαιρετικά άσχημη εικόνα που σχηματίζει ο επισκέπτης βγαίνοντας από το χώρο του αεροδρομίου. Οποια διαδρομή και αν ακολουθήσει, αντί για έναν καλλιεργημένο κάμπο θα συναντήσει την πλήρη εγκατάλειψη της Πολιτείας. Με... κορυφαία εικόνα τους καταυλισμούς των τσιγγάνων οι οποίοι προτιμούν τις περιοχές δίπλα στα ποτάμια για τις εγκαταστάσεις τους, αφού οι αρμόδιοι το μόνο που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια είναι να δαπανήσουν χρήματα για έναν οργανωμένο καταυλισμό ο οποίος ήδη βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.
Οι αρμόδιοι θα έπρεπε κάποια στιγμή να μπουν στο αυτοκίνητο και να προσπαθήσουν να σκεφθούν όπως και κάποιος που έρχεται για πρώτη φορά στην περιοχή. Ισως έτσι θα συνειδητοποιούσαν ότι έχουν εκλεγεί για να λύνουν προβλήματα και όχι για να τα προσπερνούν αδιάφορα.
Από τα γαϊδούρια που κόβουν βόλτες... αμέριμνα στο οδόστρωμα μέχρι το βαθύ σκοτάδι τη νύχτα, ο δρόμος από το Ασπρόχωμα μέχρι τη Μεσσήνη βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και χρειάζεται να συμμαζευτεί το ταχύτερο δυνατόν. Οι παράγοντες οφείλουν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να σταματήσουν τις ανέξοδες υποσχέσεις για μεγάλους νέους δρόμους, που τους φτιάχνουν χωρίς... σταματημό εδώ και 20 χρόνια, και να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων που θα αλλάξουν την εικόνα της διαδρομής.
Χρειάζεται να αντιληφθούν ότι το αεροδρόμιο είναι πύλη εισόδου για τη Μεσσηνία και οι διαδρομές που ξεκινούν από αυτό θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις προδιαγραφές για έναν τέτοιο ρόλο. Οι λόγγοι, η παλιατζουρία, τα ζώα στο δρόμο, οι σκηνές δίπλα σε αυτόν, η ελλιπέστατη σήμανση, η απουσία φωτισμού μπορούν να καταγραφούν προχείρως ως προβλήματα. Για τα οποία επιτέλους κάποιος θα πρέπει να επιδείξει πραγματικό ενδιαφέρον επίλυσης.

Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποιου είναι το ΓΠΣ; Κρίση και… ποδηλατόδρομοι »

NEWSLETTER