Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 15:58

Αμειβόμενες θέσεις...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε σε αυτή τη στήλη για την υπόθεση της διαχείρισης των νερών του Πηδήματος και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά την υδροδότηση Καλαμάτας, Μεσσήνης και οικισμών. Ακολούθησε μια σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας με αντικείμενο τα όσα διαλαμβάνονταν στο σημείωμα, εννοείται χωρίς να προκύψει κάτι το ιδιαίτερο αφού ουδείς διαθέτει στοιχειώδες σχέδιο ενεργειών το οποίο μπορεί να τεθεί σε ενέργεια.
Με αφορμή αυτά και τα όσα διατυπώθηκαν στη σύσκεψη, φίλος της στήλης τηλεφώνησε και έκανε ένα απλό ερώτημα: Για ποιο λόγο πληρώνονται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου; Με αυτό τον τρόπο τίθεται και πάλι το ζήτημα των αμοιβών που εισπράττουν οι αιρετοί για υποτιθέμενες υπηρεσίες, τοποθετούμενοι σε διάφορες θέσεις για τις οποίες παλαιόθεν κάποιοι έχουν φροντίσει να υπάρχει… αντίκρισμα.
Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία από τη μια πλευρά έχει τεράστιο κόστος για την αυτοδιοίκηση και από την άλλη είναι ένας τρόπος εκμαυλισμού συνειδήσεων και δημιουργίας "στρατών" γύρω από την εξουσία. Ασφαλώς το θέμα δεν αφορά μόνον το Σύνδεσμο και θα ήταν άδικο να εστιασθεί μόνον σε αυτόν. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας δομημένο σε αυτές τις σχέσεις και η πλέον ακραία εκμετάλλευση γίνεται στην Περιφέρεια όπου τακτοποιούνται οι πάντες σε έμμισθες θέσεις.
Από την εποχή που ξέσπασε με οξύτητα η οικονομική κρίση, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι οψίμως αντιλήφθηκαν τα προνόμια της εξουσίας. Ορισμένοι μάλιστα είναι από εκείνους οι οποίοι δυσφορούσαν όταν για χρόνια από αυτήν εδώ τη στήλη ζητούσαμε δραστικό περιορισμό των εμμίσθων θέσεων και καταγγέλλαμε το στραγγαλισμό της δημοκρατίας μέσω του συστήματος παροχών.
Κάποιοι που δεν θέλουν τέτοιου είδους... αποκαλύψεις, οχυρώνονται πίσω από τα προσωπικά δεδομένα. Αυτά όμως σε ό, τι αφορά τις αμοιβές σε αιρετές θέσεις και σε θέσεις διαφόρων τύπων συμβούλων, όχι μόνον θα πρέπει να καταργηθούν αλλά θα πρέπει να αναρτώνται και στο Διαδίκτυο. Είναι και ο μόνος τρόπος για να επιδείξουν κάποιοι... αυτοσυγκράτηση και μια ευκαιρία για να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό.

Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Αυγούστου 2012 19:36
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο πεζόδρομος της Ναυαρίνου Η πόλη και η "Καλαμάτα" »

NEWSLETTER